Kerem Kanık iletişim öğrencileriyle buluştu


Kerem Kanık iletişim öğrencileriyle buluştu

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Direktörlüğü ile Reklam ve Marka Kulübü “Kerem Kanık ile Söyleşi” etkinliğini gerçekleştirdi. Söyleşinin konuğu Titrifikir Reklam Ajansı Kurucu Ortağı Kerem Kanık oldu. Samimi reklamın önemini vurgulayan Kanık, öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Fuat Sezgin Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe İletişim Fakültesi öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

“İşinizi iyi yaparsanız, parasız kalmazsınız”

Sözlerine önemli kavramlarla başlayan Kanık, maddi kaygıları olan öğrenciler için tavsiyelerde bulundu. Kanık, “Yokluk bölümüne doğru, içinizde ciddi bir seyahate çıkmanız gerektiğini aklınızda tutun. İşinizi iyi yaparsanız, parasız kalmazsınız. İnsan, para kazanmayı da öğrenmeli” şeklinde konuştu.

Kerem Kanık iletişim öğrencileriyle buluştu 2

“Zekânızı, fikirlerinizi hak ettiği yerde harcayın”

Steve Jobs’un önemli bir adam olduğunu söyleyen Kanık, Steve Jobs’un ‘İnsanlara, hayal ettiklerini değil kendi hayallerinizi verin’ sözünü hatırlatarak yer yer Johan Cruyff, George Orwell, Bruce Lee gibi önemli düşünürlerin sözlerini genç iletişimcilerle paylaştı.
Yirmi yıllık meslek hayatında kendi zekâsını yansıtan bir tane iş yapmadığını söyleyen Kanık, “İşimde gayet iyiydim, kendi ajansımı açtım, müşteriler yoğun ilgi gösterdi, ama benim zekâmı yansıtan bir tane iş yapmadım, hala yok, zekâ, iyi iş yapamadığınızda da kullanmanız gereken bir kavramdır. Zekanızı, fikirlerinizi hak ettiği yerde harcayın” dedi.

“Tüketici gerçeği müşteriye rağmen, müşteri için…”

Kanık, herkesin görmediğini görmenin, kimsenin yapmadığını yapmanın saçmalık olduğunu vurguladı. Kanık, “Kimsenin görmediğini görmek saçmalık çünkü hiç kimsenin görmediğini görürsen, hiç kimsenin yapmadığını yaparsan, hiç kimsenin anlamadığını çıkartırsan; hiç kimse sizi anlamayacaktır” dedi. Kerem Kanık, “Tüketici gerçeği müşteriye rağmen, müşteri için…” dedi

“Lütfen! Yakına bakın, uzağa değil!”

Yılın en çok itibar kazanan reklam ajansı ödülünü aldıklarını söyleyen Kanık, günümüzde gençlerin çoğunun ödül almak için çaba sarf ettiğini belirtti. Kanık, “Burnunuzun ucundaki şeyi görmek sürekli mücadele gerektiriyor. Lütfen, yakına bakın, uzağa değil!” dedi.

Kerem Kanık iletişim öğrencileriyle buluştu 3

“Reklam, bir Türkün yurt dışında yapacağı bir şey değildir”

Kanık, Türkiye’nin ve Türkiye’de iş yapmanın önemini ve kültürün reklam üzerinde ne kadar önemli olduğuna vurgu yaptı. Kanık, “Reklam, bir Türkün yurt dışında yapacağı bir şey değildir çünkü reklam kültürdür. Türkün yurt dışında reklam yapması zordur. Türkçe samimi bir dildir, bu yüzden İngilizceye çevrilemeyen kelimeler var” ifadelerini kullandı.

“Üniversiteye gelmeden önce hiçbir şeysiniz, çıktıktan sonrada hiçbir şeysiniz”

Kanık öğrencilerin kişisel gelişim konusunda gayret göstermeleri gerektiğini söyledi. Kanık, “Üniversiteye gelmeden önce hiçbir şeysiniz, çıktıktan sonrada hiçbir şeysiniz. Alkışlanmayı beklemeyin, zekânızı ispatlamak için değil, çalışılan şeyi yapmak için kulanın, doğru şeyi yapmak için kulanın” şeklinde tavsiyelerde bulundu.

Söyleşi sonunda Reklam ve Marka Kulübü öğrencileri Kerem Kanık’a, çiçek takdim etti.

Kerem Kanık iletişim öğrencileriyle buluştu 4
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)