Üsküdar Üniversitesi ve Kenya arasında işbirliği


Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Mandera Eyaleti Eğitim, Spor, Kültür ve Turizm Bakanı ile Eyalet Yöneticisi İzzudin Abdullahi Abdi bir araya geldi. Eğitimde işbirliği protokolünün imzalandığı görüşmede  erkek egemenliği, kadınların çalışma hayatındaki yerine de dikkat çekildi

Üsküdar Üniversitesi ve Kenya arasında işbirliği

Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke Senato Toplantı Salonunda gerçekleşen işbirliği anlaşmasına, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Mandera Eyaleti Eğitim, Spor, Kültür ve Turizm Bakanı ve Eyalet Yöneticisi İzzudin Abdullahi Abdi, Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk, Üsküdar Üniversitesi Genel Sekreteri Selçuk Uysaler, Üsküdar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Direktörü Emre Üçsular ve Mandera Eyaleti temsilcileri katıldı.

Toplantıda, iş hayatında erkeğin egemen olduğu, kadınların çalışma hayatında daha fazla yer edinmesi gerektiği ve bu cinsiyet ayrımını engellemek için neler yapılması gerektiği konuşuldu.

Mandera Eyalet Yöneticisi İzzudin Abdullahi Abdi, Mandera Eyaleti sınavlarından başarılı olan öğrencilerinin yükseköğretimlerine Üsküdar Üniversitesinde devam etmek istediğini, Üsküdar Üniversitesinin eğitimde sağladığı imkânları, katma değerleri ve yapılan bilimsel çalışmaları da yakın takip ettiklerini söyledi.  

Üsküdar Üniversitesi ve Kenya arasında işbirliği 2

İşbirliği toplantısı, protokol imza töreni ardından toplu fotoğraf çekimi ardından sona erdi.

Üsküdar Üniversitesi ve Kenya arasında işbirliği 3

Sonrasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk ve Uluslararası İlişkiler Direktörü Emre Üçsular, Kenya'dan gelen misafirlere üniversitenin laboratuvarlarını gezdirdi.

Üsküdar Üniversitesi ve Kenya arasında işbirliği 4
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)