Üsküdar Üniversitesinde Samsun’da Çocuk Dostu Kadın Girişimcilik Üssü’ne tam destek


Üsküdar Üniversitesinde Samsun’da Çocuk Dostu Kadın Girişimcilik Üssü’ne tam destek

Üsküdar Üniversitesi ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal ve Bilimsel İş Birliği Protokolü kapsamında Türkiye’de örnek model olarak hayata geçirilen ‘Çocuk Dostu Kadın Girişim Üssü Projesi’ çalışmaları düzenlendi. Üsküdar Üniversitesi Genç Beyinler Akademisi Direktörü Dr. Nebiye Yaşar ve Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Proje Koordinatörü Doç. Dr. Dinçer Atlı, Samsun’da "Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi" ve "Eğitici Eğitimi" konulu eğitimler verdi. Eğitime girişimci adayları, kamu ve özel sektör çalışanları ile çalışmalara ilgi duyan kişiler katıldı.

Üsküdar Üniversitesinde Samsun’da Çocuk Dostu Kadın Girişimcilik Üssü’ne tam destek 2

Eğitime yoğun ilgi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kadın Girişim Üssü’nde gerçekleştirilen Proje Döngüsü Yönetimi (PCM) Eğitiminde; proje ve proje döngüsü yönetimi kavramı ve aşamaları, mantıksal çerçeve yaklaşımı kapsamında proje geliştirme ve planlamanın aşamaları örneklerle detaylı olarak anlatıldı. Başarılı geri bildirimlerin yapıldığı ve birbirinden güzel proje fikirlerinin analiz çalışmalarıyla projelendirildiği eğitimde katılımcılar projelere ve eğitime yoğun ilgi gösterdi.

Üsküdar Üniversitesinde Samsun’da Çocuk Dostu Kadın Girişimcilik Üssü’ne tam destek 3Başarılı eğitmen olmak isteyenler katıldı

Samsun Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen "Eğitici Eğitiminde" yetenekleri ve bilgisinin elverdiği alanlarda kendisini daha da geliştirerek başarılı bir eğitmen olmak isteyen katılımcılara, bu hedef için gereken tüm bilgi ve becerileri kazandırma amacına yönelik eğitim verildi. Eğitimcinin, özgüvenli, sunum tekniklerine vakıf ve interaktif iletişim becerisi yüksek olma hedeflerine yönelik örnek uygulamalarla gerçekleştirilen eğitimde katılımcılar uygulamalarla bilgilerini pekiştirdiler.
















Kadın Girişim Üssü Projesi çalışmalarının Samsun'daki koordinatörlüğünü yürüten Uzman Gülsüm Özdemir, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanı Ramazan Aydın, Öğrenme Akademisi Başkanı Psikiyatrist Gülay Oğuz Eğitim çalışmalarına tam destek verdi.

Üsküdar Üniversitesinde Samsun’da Çocuk Dostu Kadın Girişimcilik Üssü’ne tam destek 4

Üsküdar Üniversitesi ve Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen iş birliği çalışmaları önümüzdeki süreçte Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının (OKA) Güdümlü Proje danışmanlığı, KOSGEB Kadın Girişimciliği hibe destekleri ve kooperatifleşme destekleri ile devam edecek.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)