Uluslararası öğrenciler ülkelerindeki kadınları anlattı
Üsküdar Üniversitesi Çözüm Odaklı Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÜSÇÖZÜM) ev sahipliğinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında “Ülkemde Kadın Olmak” konulu program Üsküdar Üniversitesinde bulunan 40 farklı ülkeden gelen uluslararası öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü uluslararası öğrencilerin ‘Ülkemde Kadın Olmak’ başlıklı sunumlarıyla coşkulu ve anlamlı bir şekilde gerçekleşti.
Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Biyomühendislik Bölümü ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencilerinin çoğunlukta olduğu etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlikte Etiyopya, Filistin, Nijerya, Nijer, Hindistan, Yemen, Libya, Mısır, Suriye gibi on farklı ülkeden gelen uluslararası öğrenciler, ülkelerinde siyaset, eğitim ve iş hayatında isim yapmış kadınları, hazırladıkları başarılı sunumlar ile anlattı.
Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans Salonunda gerçekleştirilen programın sunuculuğunu yapan Üsküdar Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Kulübü Başkanı Abdülmecid Çacabo’nun kadınların bu özel gününde Türkçe sunum yapması seyirciler tarafından hayranlıkla karşılandı.
Daha sonra ÜSÇÖZÜM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayşenur Kurtoğlu günümüzde kadınlara asıl tehdidin başkaları tarafından zamanlarının örgütlemesi olduğuna dikkat çekerek özellikle sosyal medya okuryazarlığı eğitiminin önemini dile getirdi. Ayrıca tam bir kadın dayanışması örneği olarak gerçekleştirilen etkinlikte Dr. Kurtoğlu, akademisyenler adına Biyomühendislik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Tuba Sevimoğlu’na teşekkür etti.
Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Bilgi gücüyle kadınlar ön plana çıktı”
Programa katılarak bu güne verdiği önemi gösteren Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan konuşmasında günümüzde eskisi gibi kol ve makine gücünün ön planda olmadığını, artık gücün bilgi ve bilimde olduğunu söyledi. Artık hüzünlü kadın değil bilge kadın rolünün öneminin arttığını dile getiren Tarhan, İslam’ın kadına verdiği önemi de ayrıca vurguladı.
Kadınlar günü erkeklerin de yoğun katılımı ile renkli görüntülere sahne oldu. Bunlardan birisi de programda uluslararası öğrencilerin ülkelerine özgü motiflerle sergiledikleri rap ve dans gösterileri idi.
Etkinlikte Üsküdar Üniversitesi öğrencileri de ülkelerindeki kadınları anlattı.
Programın kapanış konuşmasında Küreselleşme ve Gençlik Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KÜGEMER) Müdürü Doç. Dr. İsmail Barış yaptı. Barış, gençlere çok çalışıp kadınların hak ve özgürlüklerini temin edilmesi gerektiğini ifade ederek, bütün dünya kadınlarının kadınlar gününü kutladı.
Samimi bir ortamda tamamlanan program sonrasında farklı yeni etkinlikler için de planlanmalar yapıldı.
Programa seyirci olarak katılan öğrencilere karanfil takdim edildi ve program toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
Üsküdar News Agency (ÜNA)
Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)