Dr. Öğr. Üyesi Hakan İşözen: “ Erkekler duygularını belli etmekte güçlük çekiyor”

Dr. Öğr. Üyesi Hakan İşözen: “ Erkekler duygularını belli etmekte güçlük çekiyor”

Üsküdar Üniversitesi Bilim Ofisi Kulübü tarafından "Erkek Nedir? ve Ne İşe Yarar" söyleşisi gerçekleştirildi. Söyleşiye konuşmacı olarak Dr. Öğr. Üyesi Meltem Narter ve Dr. Öğr. Üyesi Hakan İşözen katıldı.
"Erkekler dünyası toplumsal açıdan yapılandırılır"

Toplumsal cinsiyet biyolojik cinsiyetten farklı bir şeydir diyen İşözen, yapılan çalışmalarda görüyoruz ki genellikle tüm kültürler içerisinde erkek denilen biyolojik varlıktan hep şu işlevler beklenmiş; bir kadını hamile bırakmak, kendisine bağımlı olanları tehlikelerden korumak, hısım ve akrabalarını geçindirebilmek… İşözen, erkekler dünyasının, toplumsal açıdan yapılandırılan ve kadınların dünyası olan iç dünyayla kıyaslanan dış dünyanın varlığı olduğunu belirtti.

Dr. Öğr. Üyesi Hakan İşözen: “ Erkekler duygularını belli etmekte güçlük çekiyor” 2

"Erkekler duygularını belli etmekte güçlük çekiyor"

Bu dünyanın yarattığı erkek modelleri; güçlü, ağlamayan, acı çekmeyen ve daima rasyonel olan varlıklar diyen İşözen, erkeklerin böyle olduklarının üstüne basıyor. İşsözen, “Erkekler tuvalete gidip ağlamıyor, kadınlar ağlayabiliyor, kadınlara nazaran erkekler duygularını ifade etmekte zorlanıyor” dedi.

"Suskunluğa bağlı olarak yalnızlık gelişiyor"

Erkeklerde suskunluğa bağlı olarak gelişen özellik yalnızlıktır diyen İşözen, “Erkekler sorunları tek başına çözmenin daima doğru olduğunu düşünürler. Erkeklerin yalnızlık çekmesinin sebeplerinden birisi de her şeyi kendilerinin tek başına çözebileceklerine inanmaları” ifadelerini kullandı.

Etkinlik, toplu hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Dr. Öğr. Üyesi Hakan İşözen: “ Erkekler duygularını belli etmekte güçlük çekiyor” 3
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)