İletişim Fakültesi akademik kadrosu güçleniyor

İletişim Fakültesi akademik kadrosu güçleniyorAkademik yetkinliklerinin yanı sıra sanatçı kimlikleriyle de dikkat çeken Prof. Dr. Hasip Pektaş ile Prof. Dr. Hatice Pektaş’ın İletişim Fakültesi akademik kadrosuna katılmasıyla Çizgi Film ve Animasyon Bölümünün kuruluş çalışmaları hız kazandı.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi akademik kadrosu, alanında önemli isimlerin katılımıyla güçlenmeye devam ediyor. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında açılması planlanan Çizgi Film ve Animasyon Bölümüne alanında iki uzman isim katıldı. Akademik hayatının önemli bir bölümünü Hacettepe Üniversitesi’nde geçiren, grafik tasarım ve görsel iletişimin Türkiye’deki önemli isimlerinden biri olarak bilinen Prof. Dr. Hasip Pektaş, akademik çalışmalarını artık Üsküdar Üniversitesi çatısı altında devam ettirmek üzere İletişim Fakültesi ailesine katıldı.

Ekslibris alanındaki çalışmalarıyla öne çıkan ve bu sanat dalının Türkiye’de tanınmasına öncülük eden Prof. Dr. Pektaş’ın katılımıyla İletişim Fakültesi özellikle uygulamalı eğitimde önemli bir atılım yapmayı amaçlıyor.


İletişim Fakültesi akademik kadrosu güçleniyor 2Çizgi Film ve Animasyon Bölümü’ne katılan Prof. Dr. Hatice Pektaş ise İletişim Fakültesi akademik kadrosuna katılan bir diğer sanatçı akademisyen. Çizgi Film ve Animasyon Bölümünün kuruluş çalışmalarına aktif olarak başlayan Hatice Pektaş da grafik sanatları ve iletişim tasarımı alanındaki çalışmalarıyla bilinen bir isim olarak öne çıkıyor.

Prof. Dr. Hasip Pektaş ve Prof. Dr. Hatice Pektaş’ın iletişim eğitiminin önemli bir kesitini oluşturan uygulamalı eğitimin İletişim Fakültesinde geliştirilmesine büyük bir katkı sunmaları bekleniyor.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi akademik kadrosu, akademik yetkinliklerinin yanı sıra sanatçı kimlikleri ile de ön plana çıkan yeni akademisyenleriyle öğrencilerine daha geniş bir eğitim vizyonu sunmak için çalışmalarını sürdürüyor.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)