Marka Sohbetlerinde imaj ve algı konuşuldu!
Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklam Tasarımı ve İletişimi Bölümü tarafından organize edilen Marka Konuşuyoruz etkinliğinin konuğu gazeteci, yazar ve aynı zamanda da akademisyen olan Dr. Zehra Güngör’dü. Güngör, imaj ve algı yönetimi hakkında yaptığı sunumunda katılımcılara önemli bilgiler aktardı.
“Bir ülkeyi bir marka gibi düşünebilirsiniz”
Bir ülkeyi yönetmekle, bir markayı yönetmenin stratejik olarak çok benzer noktalar olduğunu söyleyen Güngör, “Bir ülkeyi bir marka gibi düşünebilirsiniz, ikisinde de yapmanız gereken tek şey algı yönetimi yapmak. Bunu başarabilen herkes amacına ulaşır” dedi.
Algıda en önemli fonksiyon: Empati
İletişimde empati duygusunun önemine dikkat çeken Güngör, “Karşınızdaki kişiye empati yaptırmayı başarabilirseniz algısını çok daha rahat yönetirsiniz” dedi ve bu noktada algının empati duygusunun önüne geçebileceğini vurguladı.
“İletişim matematik, algı ise bu işin cebiridir” Algı yönetiminin ciddi bir matematik operasyonu olduğunu söyleyen Güngör, “İletişim matematiktir, algı da bu işin cebiridir” dedi ve bu işin matematiğini bilmeyenlerin her zaman algı konusunda kusurlu olacaklarının altını çizdi.
“Kandırılmaya müsaitseniz algınız yönetilir”
Konuşmasının devamında “Bir şeyin gerçek olmasından önemli olan, söylenenin gerçek olarak algılanmasını sağlamaktır” diyen Güngör, kandırılmaya müsait olan insanların algılarının daha kolay yönetilebileceğini söyledi.
“Algı yönetiminden kurtuluş yok”
Günümüzde hala daha akıl savaşlarının sürdüğünü söyleyen Güngör, “Dünya döndüğü sürece algı yönetiminden kurtuluş yok” diyerek bu konu hakkında özellikle gençlerin daha çok çalışma yapması gerektiğini vurguladı.
Keyifli geçen etkinliğin ardından, Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklam Tasarımı ve İletişimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Nihal Toros Ntapıapıs, katılımından dolayı Dr. Zehra Güngör’e teşekkür plaket takdim etti.
Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)