8 Mart Dünya Kadınlar Gününde kadın öğrenciler iskele kurdu

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü kadın öğrencileri 8 Mart Dünya Kadınlar gününde iskele kurdu. İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Uçan ile Öğr. Gör. Burak Adnan Çatakoğlu öğrencilere destek oldu.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde kadın öğrenciler iskele kurdu

İş Sağlığı ve Güvenliği son sınıf öğrencilerinin sahayı deneyimlemek için gittiği iş yerinde öğrenciler ekip olarak çalıştı. İş bölümü ile gerçekleşen uygulamada erkek öğrenciler lojistik destek sağlarken,  kadın öğrenciler ise iskele kurdu.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde kadın öğrenciler iskele kurdu 2

Dr. Rüştü Uçan: “Kadın, erkek her alanda eşittir”

İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Uçan, İş Sağlığı ve Güvenliği mesleğinin toplumda genel olarak erkek mesleği olarak algılandığını bunun ise doğru olmadığını ifade etti. Uçan, “Kadın ve erkek her alanda eşittir. İş Sağlığı ve Güvenliği mesleğinde de bu böyle. Öğrencilerimizin yaptığı iş bölümü ile erkek öğrencilerimiz kadın öğrencilerimize lojistik destek sağladı, kadın öğrencilerimiz de bir buçuk saatte iskele kurdu” dedi.