Üsküdar Üniversitesinde sinema ve sektör konuşuldu


Üsküdar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Kulübü Direktörlüğü ve Üsküdar Üniversitesi Reklam ve Marka Kulübünün düzenlediği söyleşiye sinema yazarı Melikşah Altuntaş konuşmacı olarak katıldı. Güney Yerleşke Fuat Sezgin Konferans Salonunda gerçekleştirilen söyleşide sinema ve sinema sektörüne dair konuşuldu. 

Üsküdar Üniversitesinde sinema ve sektör konuşuldu

“Annemle sabaha kadar film izlemeye başladık.”

Sinemaya olan ilgisinin çocukluğundan beri olduğunu söyleyen Melikşah Altuntaş, “Tam televizyon dönüşümünün olduğu, özel kanalların ortaya çıkmaya başladığı zamanlarda doğdum. Televizyonda sinema içerikli programlar, filmler gösterilmeye başladı. Annem ve babamda çalıştığı için günümün büyük bir kısmı aslında televizyon karşısında geçmeye başladı.” Dedi. Geceleri uyku problemi olan bir çocuk olduğunu, annesinin en sonunda kendisini yatağa tıkmaktan vazgeçtiğini belirten Altuntaş, sabaha kadar film izlemeye başladıklarını söyledi.

Üsküdar Üniversitesinde sinema ve sektör konuşuldu 2

“Sansürle ortaya çıkan şey film olmaktan çıkıyor.”

Konuşmasının devamında sansür konusuna değinen sinema yazarı, “Bir grup insanın veya bir yapının sizin adınıza neyi izleyip neyi izlemeyeceğinizi değerlendiriyor olması kadar komik ve gereksiz bir şey olamaz.” Diyen Altunbaş, sansürle birlikte ortaya çıkan şey film olmaktan çıkıyor ifadelerini kullandı.

Yerli sinemada Nuri Bilge Ceylan’ın olağan üstü bir yönetmen olduğunu belirten Altuntaş, sadece Türkiye’de değil dünya çapında da öyle olduğunu söyledi ve her filmini heyecanla beklediğini ve izlediğini kaydetti. Türkiye’de çok fazla ve çok iyi kadın yönetmenler olduğunun da altını çizen Altuntaş,  örnek olarak Senem Tüzen ve Emine Emel Balcı’yı verdi.

Söyleşi soru cevap ve plaket takdimi ardından sona erdi.

Üsküdar Üniversitesinde sinema ve sektör konuşuldu 3

Üsküdar Üniversitesinde sinema ve sektör konuşuldu 4
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)