RPA Üsküdar Üniversitesinde konuşuldu


RPA(Robotic Proscess Automation) projesi Üsküdar Üniversitesinde konuşuldu. RPA projesinin ne olduğu, hangi alanlarda ve insanlara nasıl kolaylık sağladığı, avantajları ve dezavantajları ele alındı.

RPA Üsküdar Üniversitesinde konuşuldu

Yapay Zekâ ve Uygulama Geliştirme kulübü tarafından düzenlenen etkinlik Merkez Yerleşkede gerçekleşti. Seminerin konuğu Yazılım Mühendisi ve RPA Eğitmeni aynı zamanda da RPA projesinden sertifika sahibi Hasan Kaptan oldu. Kaptan, RPA projesinin ne olduğu, hangi alanlarda ve insanlara nasıl kolaylık sağladığı, avantajları ve dezavantajları konusunda katılımcılara bilgi verdi.

Bazı mesleklerin sonu mu geliyor? 

Önemli olanın bölüm değil kendini geliştirmek olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Kaptan, RPA teknolojisinin yeni algoritmalara dayandığını, temel programlama bilgisinin ve yazılım bilgisinin şart olduğunu söyledi.

“Yazılıma yönelmemiz gerekiyor”

Yazılımın geleceğin mesleği olacağı ve günümüzde bazı mesleklerin yok olacağını belirten Kaptan RPA ile ilgili bilgiler verdi.

RPA Üsküdar Üniversitesinde konuşuldu 2

Nedir bu RPA?

Bu teknolojide arka planında çok fazla kod yazdığını, ön planında iste temel bilgileri bilmenin yeterli olduğunu söyleyen Kaptan,  günümüzde birçok tekrarlı veri işlediğimizi, yazılım mühendisleri hariç hemen hemen herkesin bu amaçla çalıştığını ve aslında bizim yerimize bu işleri yapabilecek bir teknoloji robotu RPA’nın olduğunu dile getirdi.

Daha önceleri buna benzer bir robot geliştirildiğini fakat onların RPA kadar kapsamlı iş alanının olmadığını söyleyen Kaptan, teknoloji ile zamandan tasarrufu hedeflediklerini belirtti.  

RPA; iş yükünüzü ortadan kaldırıp, yaratıcılığınızı arttırıyor!

Şirketlerin RPA robotunu tercih etme sebeplerinin; insan hatasını ortadan kaldırarak verimi, iş yükünü azaltmak olduğunu ifade eden Kaptan, 4-6 ay arasında yapılan projelerin bu teknoloji ile bir kaç haftada yapılabildiğini belirtti. Kaptan, çok daha hızlı sürede analizi gerçekleştirdiğini de sözlerine ekledi.

Katılımcıların sorularının cevaplandırıldığı seminer, Yapay Zekâ ve Uygulama Geliştirme kulübü başkanının Hasan Kaptan’a plaket vermesi ile sona erdi.

RPA Üsküdar Üniversitesinde konuşuldu 3
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)