Sporcularda en sık karşılaşılan yaralanmalar konuşuluyor
Üsküdar Üniversitesi 2. Spor Travmatolojisi ve Rehabilitasyonu Kongresi’nde spor cerrahisi ve spor rehabilitasyonu alanında ülkemiz bilim insanları bir araya geliyor. Kongrede sporcularda en sık karşılaşılan yaralanmalar, tedavi ve rehabilitasyon süreçlerindeki yeni ve güncel gelişmeler ele alınıyor. Üsküdar Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Defne Kaya, spor yaralanmaları sonrası rehabilitasyon aşamalarının sporcunun profesyonel yaşamı açısından önemli olduğunu belirterek sempozyumda tüm bu aşamaların ortopedi ve fizyoterapi uzmanları ile tartışılacağını söyledi.
Üsküdar Üniversitesi 2. Spor Travmatolojisi ve Rehabilitasyonu Kongresi, spor yaralanmaları, tedavi yöntemleri ve sonrasındaki rehabilitasyon süreçleri tüm yönleriyle ele alınıyor. Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşkesi Nermin Tarhan Konferans Salonunda düzenlenen ve iki gün sürecek kongrede ortopedi ve fizyoterapi uzmanları, spor yaralanmaları, tedavi ve rehabilitasyon süreçlerini tartışacak.
Üsküdar Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Defne Kaya, 2016 ve 2017 yıllarında aynı isimle sempozyum olarak yine Üsküdar Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen, 2018’de ilkini düzenledikleri kongrenin bu yıl da içerik ve konuşmacı olarak dopdolu olduğunu belirtti. Prof. Dr. Defne Kaya, “Bu yıl düzenleme kurulunun abisi Prof. Dr. Tahsin Beyzadeoğlu, kongremizin başkanı olarak yer almaktadır. Düzenleme kurulu ise Üsküdar Üniversitesinden Prof. Dr. Defne Kaya, Hacettepe Üniversitesinden Doç. Dr. İrem Düzgün ve Medipol Üniversitesinden Doç. Dr. Mehmet Emin Erdil’den oluşmaktadır” diye konuştu.
Sporcu sağlığı için bu soruların yanıtı önemli
Spor yaralanmaları sonrasındaki tedavi ve rehabilitasyon sürecinin önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Defne Kaya, “Spor yaralanmaları sonrası kişi cerrahi adayı mı, ne zaman cerrahi olsun, hangi cerrahi seçenekler en doğrusu ve daha da kritiği sporcu ve cerrahiye göre rehabilitasyon aşamaları, dikkat edilmesi ve korunması gereken durumlar neler, spora ne zaman dönmeli sorularının yanıtı çok büyük önem taşımaktadır. Bu kongrede daha önceki yıllarda olduğu gibi güncel cerrahi ve rehabilitasyon aşamalarını alanında bilgi ve tecrübesiyle isim yapmış önemli ortopedi ve fizyoterapi uzmanları ile tartışacağız” diye konuştu.
Gerçek vakalar üzerinden tartışmalar yapılacak
Kongrede bu yıl değişik bir tarz gerçekleştirdiklerini belirten Prof. Dr. Defne Kaya, “Video oturumlarımız ve vaka tartışma oturumlarımız var. Cerrahi ve rehabilitasyon aşamalarını video üzerinden anlatacağız. Vaka tartışmalı 5 N 1 K oturumlarında ise gerçek vakalar üzerinden ne, neden, nasıl, ne zaman ve niçin sorularına yanıt arayacağız” diye konuştu.
En sık karşılaşılan yaralanmalar konuşuluyor
Sporcularda en sık karşılaşılan yaralanmalara ait cerrahi ve rehabilitasyon yaklaşımlarının tartışılacağız bu kongrede spor rehabilitasyonunda gövde eğitimi, kas mimarisine göre tedavi programı belirleme, beyin plastisitesi, biyopsikososyal yaklaşım ve teknoloji de tartışılacaktır. Ayrıca iki öğle aramızda da konuşmacı konuklarımız sporcu takviyeleri ve ESWT kullanımı hakkında atölye çalışması yapacaklardır” diye konuştu.
Genç fikirler ödüllendiriliyor
Prof. Dr. Defne Kaya, spor cerrahisi ve spor rehabilitasyonu alanında ülkemiz bilim insanlarını bir araya getiren kongrede geçen yıl olduğu gibi bu yıl da üç gence “Bir Fikrim Var” yarışması bünyesinde ödül verileceğini söyledi. Prof. Dr. Defne Kaya, kongrenin bilimsel paylaşımlarını yapacak olan tüm değerli konuşmacılara ve kongrenin gerçekleşmesinde desteklerini esirgemeyen Gentek Medikal, Elsa Ortopedi, Generica İlaç, Bioaktif Ortopedi ve İstanbul Tıp Kitabevine, her yıl olduğu gibi sıcak ev sahipliği yapan Üsküdar Üniversitesi’ne gönülden teşekkür ettiklerini söyledi.
Konferanslar ve uydu sempozyumlar gerçekleştiriliyor
Üsküdar Üniversitesi ev sahipliğinde iki gün sürecek kongrede “Periferik Eklem Cerrahisi Sonrası Core Eğitimi”, “Kas Mimarisi Temelli Yüklenme Modelleri”, “Ön Çapraz Bağ Cerrahisi Sonrası Artrofibrozis”, “Spor Rehabilitasyonunda Nöroplasti”, “Spor Rehabilitasyonunda Biyopsikososyal Model”, “Spor Rehabilitasyonunda Teknoloji” başlıklı konferansların yanı sıra Spor Eczacısı Ayşegül Birlik tarafından “NEM-3’lü Güçlü Etki’’ başlıklı uydu sempozyum verilecek. Sempozyumun ikinci gününde de “Spor Yaralanmalarında ESWT” başlıklı bir uydu sempozyum daha düzenlenecek.
Omuz cerrahisi de konuşulacak
Üsküdar Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Defne Kaya’nın “Kıkırdak Cerrahisi Sonrası Rehabilitasyon Prensipleri”, Üsküdar Üniversitesi NP Feneryolu Tıp Merkezi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Kerem Canbora’nın “Anterior Omuz İnstabilitesinde Cerrahi Tedavi: Video Sunum” ile katılacağı kongrede Üsküdar Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğr. Gör. Uz. Fzt. Mahmut Çalık, “Omuz Olgu Tartışmalı Oturum: 5N1K” oturumunda tartışmacı olarak yer alacak.
Sporcu yaralanmaları her yönüyle tartışılıyor
Kongrede Prof. Dr. Özlem Ülger, Prof. Dr. Mehmet Aşık, Prof. Dr. İbrahim Tuncay, Prof. Dr. Seyit Çıraker, Prof. Dr. Ertuğrul Akşahin, Prof. Dr. Tahsin Beyzadeoğlu, ’ Prof. Dr. Volga Bayrakçı Tunay, Prof. Dr. Alper Kaya, Prof. Dr. Ahmet Atay, Prof. Dr. Ömer Taşer, Prof. Dr. İnci Yüksel, Doç. Dr. Tüzün Fırat, Op. Dr. Asım Kayaalp, Doç. Dr. Hande Güney Deniz, Doç. Dr. Gökhan Polat, Op. Dr. Atilla Kocabaş, Doç. Dr. Gülcan Harput’un da aralarında bulunduğu çok sayıda uzman ve fizyoterapist, “Kalça Video Oturumu”, “Diz Video Oturumu”, “Kalça Olgu Tartışmalı Oturum:5N1K”, “Kıkırdak Video Oturumu”, “Diz ve Kıkırdak Olgu Tartışmalı Oturum: 5N1K”, “Menisküs Video Oturumu”, “Ayak Bileği Video Oturumu”, “Ayak Bileği Olgu Tartışmalı Oturum:5N1K”, “Omuz Video Oturumu”, “Omuz Olgu Tartışmalı Oturum:5N1K” başlıklı oturumlar gerçekleştirilecek.
Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)