İletişim eğitiminde vizyon ve kalite geliştirme toplantısı yapıldı

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi, sektörden önemli temsilcilerin katılımıyla gerçekleştirilen  “İletişim Eğitiminde Vizyoner Bir Bakış” konulu toplantıya ev sahipliği yaptı. Toplantıda iletişim eğitiminin kalitesinin arttırılması için neler yapılabileceği konuşuldu.

İletişim eğitiminde vizyon ve kalite geliştirme toplantısı yapıldı

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi, iletişim eğitiminin kalitesini yükseltmek için neler yapılabileceğini tartışmak amacıyla sektörün önemli temsilcilerini bir araya getirdi. “İletişim Eğitimine Vizyoner Bir Bakış” başlığı altında gerçekleştirilen toplantıya İletişim Fakültesi dekanı, bölüm başkanları, dekan yardımcıları, fakülte öğrenci temsilcisi ve fakültenin dış paydaşları katıldı.

İletişim eğitiminde vizyon ve kalite geliştirme toplantısı yapıldı 2

Sahadan önemli isimler buluştu

Toplantıda Fakültenin dış paydaşları Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş, Televizyon İzleme A.Ş. Genel Müdürü Dursun Güleryüz, Demirören Haber Ajansı’ndan Galip Eraydın, Şapka Ajansı Genel Müdürü Fatma Körünoğlu, Ellidokuzoğlu Yapım Şirketi Genel Müdürü Ege Ellidokuzoğlu, Uluslararası İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği (UİGAD) Başkanı İzzet Aydın ile UİGAD Genel Sekreteri Selçuk Taşdemir ile Fakültenin iç paydaşlarından İletişim Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Büşra Özdoğan yer aldı.

İletişim eğitiminde vizyon ve kalite geliştirme toplantısı yapıldı 3

Prof. Dr. Nazife Güngör: “Bu tür arama toplantılarını genişleteceğiz”

Yeni Medya ve Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör yaptı. Güngör, sektörü ve İletişim Fakültesini bir araya getiren arama konferansı niteliğindeki ilk toplantı olduğunu belirtip bu tür toplantıların genişletilerek ve daha uzun zaman dilimine yayılarak sürdürüleceğini ifade etti. Güngör katılımcılara teşekkür ettikten sonra sözü, toplantıyı yönetmek üzere Prof. Dr. Süleyman İrvan’a bıraktı.

İrvan, ilk sözü Fakülte Öğrenci Temsilcisi Büşra Özdoğan’a verdi. Öğrencilerin kalite geliştirme sürecine dâhil olabilmesi için toplantıda hazır bulunan ve fakültenin iç paydaşları arasında yer alan Öğrenci Konseyi’nin temsilcisi Büşra Özdoğan, öğrencilerden gelen talepleri fakülte yönetimi ve dış paydaşlarla paylaştı. Öğrencilerin üniversite kültürünü önemsediklerini belirten Özdoğan, üniversite kimliğinin benimsenmesi için etkinliklere daha fazla zaman ve kaynak ayrılmasını beklediklerini ifade etti.

İletişim eğitiminde vizyon ve kalite geliştirme toplantısı yapıldı 4

Öğrencilerin taleplerinin değerlendirilmesinin ardından toplantı Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin dış paydaşlarının gözlem, değerlendirme ve önerilerinin tartışmaya açılması ile devam etti.  Dış paydaş temsilcilerinden Dursun Güleryüz (Televizyon İzleme A.Ş. Başkanı, TİAK), Sibel Güneş (Gazeteci, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri, TGC), İzzet Aydın (Uluslararası İnternet Gazetecileri ve Gazeteciler Derneği, UİGAD Başkanı) ve Selçuk Taşdemir (UİGAD Genel Sekreteri) sektörde ihtiyaç duyulan nitelikler ve bu niteliklerin öğrencilere nasıl kazandırılabileceğinin üzerinde durup müfredata ilişkin önerilerde bulundu.

İletişim sektörünün alanında deneyimli isimlerinden olan ve aynı zamanda Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Görevlileri Fatma Körünoğlu ile Ege Ellidokuzoğlu ise fakültenin sağladığı donanım ve stüdyo olanaklarından memnun olduklarını belirtti. Toplantıya katılan sektör temsilcilerinden DHA Dış Haber ekibinden deneyimli gazeteci Galip Eraydın da iletişim öğrencilerinin mezun olduktan sonra karşılaşabilecekleri zorluklardan bahsedip iş görüşmelerinde öne çıkan kriterleri anlattı.

İletişim eğitiminde vizyon ve kalite geliştirme toplantısı yapıldı 5

Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Görüş alışverişi sürekli hale gelecek”

Toplantının değerlendirme bölümünde Prof. Dr. Süleyman İrvan bu toplantının arama konferansı niteliğinde bir başlangıç olduğunu, sorunlar ve çözüm önerilerinin genel yönleriyle ele alındığını ancak daha kapsamlı toplantılarda iletişim eğitiminin farklı açılardan ve daha ayrıntılı olarak ele alınarak görüş alışverişlerinin sürekli hale getirilmesi gerektiğini vurguladı. Prof. Dr. Nazife Güngör de toplantının kapanışında fakültedeki akademisyenlerin, öğrencilerin ve dış paydaşların bundan sonra daha sık bir araya gelerek iletişim eğitiminin sorunlarını tartışacaklarını ve ortak çözüm önerileri oluşturmaya gayret edeceklerini dile getirip katılımcılara teşekkür etti.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)