Yüzümle mutluyum

Üsküdar Üniversitesinde Sosyoloji Kulübü öğrencileri tarafından “Yüzümle Mutluyum” etkinliği gerçekleştirildi. Programa Yüzümle Mutluyum Derneği Başkanı Emre Erdal konuşmacı olarak katıldı.

Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans salonunda gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasını Sosyoloji Kulübü Başkanı Furkan Ahmet Arslan, Ali Ural’ın kaleme aldığı ‘Sevgili Dost’ şiiri ile yaptı.

Yüzümle mutluyum

“İnsan hem çok güçlü hem de çok zayıf bir canlı”

Sosyoloji Kulübü üyelerinden Ayşe Önal “Değişen ve gelişen dünyanın içinde her birimiz kendi yolculuğumuzda mücadele veriyoruz. İnsan hem çok güçlü hem de çok zayıf bir canlı” dedi.
Önal, bazı kişilerin sınavlarının biraz daha zor olabileceğini fakat o sınavlardan 12 yaşında bir çocuğun bilge olarak çıkabileceğini söyledi ve burada fark edilmesi gerekenin bilgenin aslında bilgelik etmediğini, asıl öğrenmemiz gerekenin yolculuğumuzdaki değişimler ve gelişimler olduğunu söyledi.

“Teknolojik gemide gerileşmeye doğru giden bir insanlık var”

Gelişen dünyadan bahseden Önal, her birimizin teknolojik bir gemide olduğunu, fakat o gelişmiş teknolojik gemide gerileşmeye doğru giden bir insanlık söz konusu olduğunu vurguladı. Ayrıca herkesin kendi yolculuğundan sorumlu olduğunu ve ne kadar farkındalık sahibi olunursa o kadar zengin ve anlamlı bir hayat sürdürebileceğinin de altını çizdi. Bu yolculukta, Yüzümle Mutluyum Derneğinin bize yararlı olacağını düşündüğünü de dile getirdi.  

Yüzümle mutluyum 2

“Bir yolculuğumuz var bunu da herkese duyurmayı hedefliyoruz”

Açılış konuşmalarının ardından Yüzümle Mutluyum Derneği Başkanı Emre Erdal, bir yolculuklarının olduğunu, bunu da herkese duyurmayı hedeflediklerini söyledi. Toplumda farkındalığın artmasına yönelik çalışmalarda bulunmayı hedeflediklerini belirten Erdal, insanları görünüşleri ile değil de oldukları gibi değerlendirildikleri bir toplumsal bilincin sağlanmasına katkıyı amaçladıklarını söyledi.

Soru cevap eşliğinde gerçekleşen etkinlik toplu fotoğraf çekimi ardından sona erdi.

Yüzümle mutluyum 3

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)