“Klinikte Lazım Olur” Sempozyumu, Üsküdar Üniversitesi’nde düzenlendi


Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Bölümü tarafından düzenlenen “Klinikte Lazım Olur” Sempozyumu, Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşkede gerçekleştirildi.

“Klinikte Lazım Olur” Sempozyumu, Üsküdar Üniversitesi’nde düzenlendi

Nermin Tarhan Konferans Salonunda gerçekleştirilen sempozyumda Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şefik Dursun öğrencilere hitap etti.


“Klinikte Lazım Olur” Sempozyumu, Üsküdar Üniversitesi’nde düzenlendi 2

“Hepiniz bize ailelerinizin emanetisiniz”

Öğrencilerine duyduğu şefkat ve sevgiyi dile getiren Prof. Dr. Şefik Dursun, “Hepiniz bizlere ailelerinizin emanetisiniz ve benim evladım gibisiniz.  Üsküdar Üniversitesi Odyoloji eğitimini sizin gibi öğrencilerle sürdürdüğü için çok şey kazanıyor. Ayrıca, üniversitemizden Yüksek Öğretim Kurumu’nda da bahsediliyor. Üsküdar Üniversitesi en iyi gelişim gösteren üniversitelerden biri ve bu gelişimi öğrencilerimize de pozitif olarak yansıtıyor” dedi.

Üsküdar Üniversitesinin en önemli iddiasının en iyi öğrencileri yetiştirme iddiası olduğuna dikkat çeken Dursun, üniversitenin mottosu olan “insanı anlamak”  ilkesini sonuna kadar yerine getirdiğini söyledi. Dursun, aynı zamanda Üsküdar Üniversitesinin sağlık alanında tematik bir üniversite olduğunu ve çalışmalarını bu alanda geliştirmeye devam ettiğini vurguladı.


“Klinikte Lazım Olur” Sempozyumu, Üsküdar Üniversitesi’nde düzenlendi 3

“Kısa zamanda çok iş başardık”

Prof. Dr. Şefik Dursun’un ardından konuşmasını gerçekleştiren Odyoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Didem Şahin Ceylan, Üsküdar Üniversitesi Odyoloji Bölümü hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Ceylan, “Odyoloji bölümü olarak yeni sayılabilecek bir bölümüz. 4 kişilik eğitim kadromuzla kısa zamanda çok büyük işlere imza attık ve başarı seviyesi olarak çok yükseldik” dedi.  

“Klinik uygulamalarını başlattık”

Odyoloji bölümünde akademik planda çok fazla klinik uygulaması olmadığını söyleyen Ceylan, bu uygulamaları 1. ve 4. sınıflar arasında başlattıklarını ifade etti. Bu uygulamaları sadece hasta üzerinde değil, akademik anlamda da öğrencilerle gerçekleştirdiklerinin altını çizdi.  Odyoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Didem Şahin Ceylan, bununla beraber öğrencilere derslerde uygulama yaptırdıklarını ve bu uygulamaların öğrencilere sağladığı yararlardan bahsetti.

“Odyoloji bölümü usta-çırak ilişkisine dayanan bir bölüm”

Ceylan, bu güne kadar yaptıkları tüm bölüm etkinliklerinde yardımlaşma unsurunu göz önünde bulundurduklarını belirterek, Odyoloji bölümünün genel anlamda bir usta-çırak ilişkisine dayandığını ve herkesin yanındaki kişiden mutlaka bir şeyler öğrendiğini dile getirdi.
Odyoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Didem Şahin Ceylan’ın ardından, Üsküdar Üniversitesi Etkinlik Komitesi adına, Tuğba Nida Aydoğan, Etkinlik Komitesi hakkında bilgiler verdi.

“Klinikte Lazım Olur” Sempozyumu, Üsküdar Üniversitesi’nde düzenlendi 4

“Türkiye’de bir ilki başardı”

Etkinliğe, Türkiye’de "koklear implant" ameliyatı olan ilk çocuk olan Ece Saygı ve annesi Nimet Saygı konuşmacı olarak katılarak; tedavi sürecini ve yöntemlerini paylaştı.

“Hastalığımı ilk annem keşfetti”

8 aylıkken geçirdiği bir rahatsızlık sonucu işitme yetisini kaybettiğini ve annesinin rahatsızlığını fark ettiğini belirten Ece Saygı, annesinin duyup duymadığını anlamak için tencere kapaklarını birbirine vurup onu test ettiğini, tepki vermediğini görünce de doktora götürdüğünü söyledi.

“İşitme cihazı takıldı ama fayda etmedi” 

Saygı, işitme kaybının çok ileri derecede olduğunu ve işitme cihazlarının bile duyabilmesine yardımcı olmadığını dile getirdi.  Bunun sonucunda ailesinin yurt dışından “koklear implant” getirdiğini bu implant sayesinde duyma yetisine kavuştuğunu belirtti.

“Klinikte Lazım Olur” Sempozyumu, Üsküdar Üniversitesi’nde düzenlendi 5

“Ece’nin hikâyesi uzun ince bir yol” 

Ece Saygı’nın annesi Nimet Saygı ise bu dönemi, “Ece’nin hikâyesi uzun ince bir yol. Çok uzun, bilinmez, el yordamıyla gidilen bir yol aslında. Ama biz azmettik, inandık ve başardık” şeklinde ifade etti.

“Benim gibi olan çocuklara yardım edeceğim”

Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü mezunu olan Ece Saygı, kendisi gibi olan çocuklara yardım etmek ve onlar için yeni cihazlar üretmek için çalıştığını söyledi.

Sempozyum, Odyoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Didem Şahin Ceylan’ın Ece Saygı ve annesi Nimet Saygı’ya teşekkür belgesi ve çiçek takdimi ile sona erdi.

“Klinikte Lazım Olur” Sempozyumu, Üsküdar Üniversitesi’nde düzenlendi 6
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)