Octopot Üsküdar Üniversitesinde anlatıldı!


Merkez Yerleşkede gerçekleşen etkinliğin konuğu EMS Yazılım Akademi Yöneticisi Gökhan Yılmaz’dı. Yılmaz, öğrencilere yaşamından kısa kesitler sundu. Sonrasında yapacağı sunum hakkında dinleyicilere genel bilgi veren Yılmaz, workshop programını başlattı.

Octopot Üsküdar Üniversitesinde anlatıldı!

Octopod nasıl kuruldu? 

Öğrencilerin merakla dinlediği Akademi Yöneticisi Gökhan Yılmaz “Hazır paket yazılımlar şirketlerin birçok ihtiyacını karşılasa da asıl ihtiyaç duyduğu özelliklere sahip olmayabiliyor. Hazır paket yazılımlar kısıtlı kalıyor ve bunun için şirketler dijital dönüşüme geçemiyor ve kullanımı bitiyor. İşte bu gibi sorunlara ortak çözüm olarak No Code geliştirilip Octopod kuruldu.” Dedi.

Octopot Üsküdar Üniversitesinde anlatıldı! 2

Octopod ile neler yapılır?

Şirketlerin kullandığı uygulamalara entegre olarak yeni uygulamalar oluşturabildiklerini söyleyen Yılmaz, “Tek bir platformda iş akışları formlar ve raporlamalar tasarlayabiliyoruz, uygulama çoklu dil olarak kullanılabiliyor ve multi platform olduğu için internet olan bütün cihazlarda yeni uygulamalar yapılabiliyor.” Dedi.

Octopod ’un avantajları

Octopod departmanlarından bahseden Yılmaz “Zaman tasarrufu sağlar, verimlilik hızını arttırır, maliyeti azaltır. Normalde web tabanlı olmasına rağmen tamamen internete kapalı bir ortamda yerel ağ sistemiyle çalışabiliyor.” Dedi ve akabinde programın eğitim kısmına geçti. Yılmaz, öğrencilerle soru cevap yaparak programı sonlandırdı.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)