Üsküdar Üniversitesinde “İlişkilerin Bilinmeyenleri” ele alındı

Üsküdar Üniversitesinde “İlişkilerin Bilinmeyenleri” ele alındı

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Direktörlüğü ile Toplumsal Kimlik Atölyesi Kulübünün düzenlediği “14 Şubat İlişkilerin Bilinmeyenleri” konulu konferans Üsküdar Üniversitesinde gerçekleştirildi. Konferansa öğrenciler ve akademisyenler yoğun ilgi gösterdi.

Üsküdar Üniversitesinde “İlişkilerin Bilinmeyenleri” ele alındı 2

“Aldatma toplumdan topluma kadından erkeğe göre değişen bir kavram”

14 Şubat Sevgililer Günü kapsamında Güney Yerleşkede gerçekleşen konferansın açılış konuşmasını Toplumsal Kimlik Atölyesi Kulübü Başkanı Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler öğrencisi Nursel Kaba yaptı. Uzman Klinik Psikolog Damla Kankaya “Aldatma ve Aldatılma” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Duygusal aldatma ile ilgili bilgi veren Kankaya, “Aldatma toplumdan topluma kadından erkeğe göre değişen bir kavram” dedi.

Konuşmasının ardından, Toplumsal Kimlik Atölyesi Kulübü Başkan Yardımcısı Nur Arslan, Uzman Klinik Psikolog Damla Kankaya’ya plaket taktim etti.

Üsküdar Üniversitesinde “İlişkilerin Bilinmeyenleri” ele alındı 3

Aşkın ifade edilmesinde iletişim araçlarının önemi ile ilgili bilgi verildi

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Feride Zeynep Güder, “Aşk, Arzu ve Tutku Bağlamında Sanat” konulu sunumunu yaptı. İletişim araçları açısından aşk, arzu ve tutku kavramlarını ele alan Güder, “Her bir iletişim aracının kendine özgü bir ifade biçimi ve ortamı vardır” dedi. Güder, insanların aşkı ilan etme, ifade etme sürecinde kullandığı iletişim araçları ile ilgili örneklere yer verdi.

Üsküdar Üniversitesinde “İlişkilerin Bilinmeyenleri” ele alındı 4

Geç kapitalizm çağında âşık olma konusu ele alındı

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Gökser Gökçay, “Geç Kapitalizm Çağında Âşık Olmak”  konulu sunumunu gerçekleştirdi. Geç kapitalizm kavramı ile ilgili paylaşımlarda bulunan Gökçay, Âşık olma kalıpları ile ilgili bilgi verdi. Gökçay, “Aşık olma kalıpları günlük hayatta benliğimizle ilgili olan davranış kalıplarını dahi değiştiriyor” dedi.

Üsküdar Üniversitesinde “İlişkilerin Bilinmeyenleri” ele alındı 5

Ötekileştirilmiş ilişkiler

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölümü Doç. Dr. Barış Erdoğan, “Ötekileştirilmiş İlişkiler ve İntihar Olgusu” konulu sunum yaptı. Öteki ve ötekileştirme kavramlarını açıklayan Erdoğan, toplumun çoğunluğu tarafından kabul edilmeyen, toplum tarafından dışlanan ilişkiler ile ilgili bilgi verdi.  

Soru cevap eşliğinde gerçekleşen konferans toplu fotoğraf çekimi ardından sona erdi.

Üsküdar Üniversitesinde “İlişkilerin Bilinmeyenleri” ele alındı 6

Üsküdar Üniversitesinde “İlişkilerin Bilinmeyenleri” ele alındı 7

Üsküdar Üniversitesinde “İlişkilerin Bilinmeyenleri” ele alındı 8
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)