Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan NPİSTANBUL Beyin Hastanesinde

Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan NPİSTANBUL Beyin Hastanesinde

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Multidisipliner Bilimsel Eğitim Toplantılarının konuğu oldu. “Dünyamızı Çevreleyen Duvarlar ve Uluslararası Siyaset” başlıklı sunum yapan Arıboğan, hastanede gezi ve incelemelerde de bulundu.

Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan NPİSTANBUL Beyin Hastanesinde 2

“Duvarlar hayatımızın bir parçası”

“Dünyamızı Çevreleyen Duvarlar ve Uluslararası Siyaset” konulu sunumunu gerçekleştiren Arıboğan “duvar aslında hayatımızın bir parçası. Ana rahmine direkt düşüyoruz ve çevremiz duvarlarla çevrili” dedi.

Duvarın bize şefkat, yuva sağladığını belirten Arıboğan “Bizim gerçek yuvamız dünya üzerindeki yuvamız, duvarlı bir yuva. Bebek annenin göğsüne doğru yaslandığında rahatlıyor çünkü bebek şefkat ve yuva buluyor orda. Bizlerin duvara sırtını dayaması çok önemli o yüzden de tarihin başından beri duvarlar inşa ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Tarihin en uzun duvarlarını örüyoruz”

Arıboğan, bir yere bir duvar koyduğunuz andan itibaren o duvar aslında sizin kim olduğunuzu ve duvarın arkasındakinin de kim olduğunu tanımladığını belirtti. Tarihin en uzun duvarlarından bir tanesini ördüğümüzü vurgulayan Arıboğan, Akdeniz sınırlarımızdan başlayan Suriye, Irak, İran, Ermenistan’a kadar uzanan duvarlarımızın olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan NPİSTANBUL Beyin Hastanesinde 3

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın da katıldığı program soru cevap bölümünün ardından tamamlandı. Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan NPİSTANBUL Beyin Hastanesinde gezi ve incelemelerde de bulundu.

Sanatla terapi ünitesinde ebru çalışması yapan Arıboğan sonrasından Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi binasını ziyaret etti.

Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan NPİSTANBUL Beyin Hastanesinde 4

Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan NPİSTANBUL Beyin Hastanesinde 5


Haber: Melek Ozat

Fotoğraf: Zahid Aslan

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)