Üsküdar Üniversitesinde “Kıbrıs ve Ege Adaları sorunu” konuşuldu

Üsküdar Üniversitesinde “Kıbrıs ve Ege Adaları sorunu” konuşuldu

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Direktörlüğü ile Turkuaz Kulübü tarafından “Kıbrıs ve Ege Adaları sorunu”  konulu konferans gerçekleştirildi. Programa Emekli Tümgeneral Cumhur Evcil ve Emekli Albay Prof. Dr. İbrahim Öztek konuşmacı olarak katıldı.

Üsküdar Üniversitesi Nermin Tarhan Konferans Salonunda gerçekleşen programın açılış konuşmasını Turkuaz Kulübü Başkanı Ömer Selim Akduman yaptı.

Açılış konuşmasının ardından, Emekli Tümgeneral Cumhur Evcil, Kıbrıs adası hakkında coğrafi ve tarihi bilgiler verdi.

Üsküdar Üniversitesinde “Kıbrıs ve Ege Adaları sorunu” konuşuldu 2

“Kıbrıs Ortadoğu’nun gözetleme kulesi”

Kıbrıs bölgesinin Ortadoğu’nun adeta bir gözetleme kulesi olduğunu vurgulayan Evcil, Kıbrıs’tan Ortadoğu’daki tüm gelişmelerin takip edilebileceğini söyledi. Yunanistan’ın 1830 yılında kurulduğunu, Kıbrıs’ta Yunanlılardan daha önce Türklerin bulunduğunu dile getiren Evcil, Yunanlıların kurulduktan yüzyıl sonra tam beş kat coğrafi büyüklük sağladıklarını sözlerine ekledi.

Lefkoşe’de başlayan Rum katliamına da değinen Evcil, Türklerin yaşadıkları zorlukları ve göç etmek zorunda kaldıklarını ama Türklerin asla Rumlara teslim olmadıklarını belirtti.

Üsküdar Üniversitesinde “Kıbrıs ve Ege Adaları sorunu” konuşuldu 3

Türkiye ana hedefte

Üsküdar Üniversitesi öğretim üyesi, Emekli Albay Prof. Dr. İbrahim Öztek ise öncelikli olarak “Büyük Ortadoğu projesi nedir?”  sorusu üzerinde durdu. Büyük Ortadoğu projesinin Fas’tan Pakistan’a kadar mental gelişimini tamamlayamamış Müslüman ve Türkleri Amerika’nın yutması olduğunu söyleyen Öztek, Türklerin ve Müslümanların sahip olduğu zenginlikleri yok etme projesi olduğunun altını çizdi.

Kıbrıs’ın çok büyük petrol zenginliğine sahip olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. İbrahim Öztek, Türkiye’nin petrol gaz yolları inşa etmek istediğini, Türkiye’nin bu projesini bir takım yöntemlerle dış ülkelerin engellemeye çalıştığını dile getirdi.
Ortadoğu’nun sahipsiz bir bahçe olduğunu belirten Öztek, “bölge ülkelerinin birçoğu halen aşiret zihniyetiyle yönetilmektedir. Yüce dinimiz İslam yerine kuram ve kavramları saptırılmış beyin yetiştiren yerine kafa kesen bir İslam ile kandırılmaktadır, böyle bir bölgede ülkemiz ana hedefte ve bu korkunç tehditle karşı karşıyadır” şeklinde konuştu.

Son olarak Emekli Albay Türkiye’nin stratejik hareketlerle bu engellemelerin ve tehditlerin üstesinden gelebileceğini vurguladı.

Program soru ve cevap bölümünün ardından plaket taktimi ve toplu fotoğrafın çekilmesi ile sona erdi.

Üsküdar Üniversitesinde “Kıbrıs ve Ege Adaları sorunu” konuşuldu 4

Üsküdar Üniversitesinde “Kıbrıs ve Ege Adaları sorunu” konuşuldu 5
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)