Kız Kulesi buluşmalarının konuğu Dr. Öğr. Üyesi Dinç Yaylalıer oldu

Kız Kulesi buluşmalarının konuğu Dr. Öğr. Üyesi Dinç Yaylalıer oldu

Üsküdar Üniversitesinin düzenlediği Kız Kulesi Buluşmaları programı, Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Zelka koordinatörlüğünde gerçekleşti. Programının konuğu Dr. Öğr. Üyesi Dinç Yaylalıer oldu. “Duyguların Yönetimi ve Empati” konusunda paylaşımlarda bulunan Yaylalıer “Nefsini kontrol edemeyen duygularını kontrol edemiyor” dedi.

Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke İcadiye Toplantı Salonunda gerçekleşen programın moderatörlüğünü Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü Prof. Dr. Nazif Gürdoğan üstlendi. İlk olarak Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Zelka katılımcılara Üsküdar Üniversitesi ile ilgili bilgi verdi.

Kız Kulesi buluşmalarının konuğu Dr. Öğr. Üyesi Dinç Yaylalıer oldu 2

“Dünyadaki en zor işlerden biri duyguların yönetimi”

Yeditepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Dinç Yaylalıer, duyguların aklın önüne geçtiği durumlarda aklın, duyguları dizginleyemediğini ifade etti. Bireyin insan ilişkilerinde mekanik yaklaşım gibi otomatik uyum sağlayamayacağını belirten Yaylalıer, “Bizler duygusal yaratıklarız ve dünyadaki en zor işlerden biri duyguların yönetimi” dedi. Yaylalıer, duygu yönetimde yapılması gerekenler hakkında da bilgi verdi.

“İnsanlar arasındaki sorunun nedeni empati yoksunluğu”

Kadınların erkeklerden, erkeklerin kadınlardan istediği ve beklediği özellikleri sıralayan Yaylalıer, sıraladığı özellikler içerisinde empatinin dahil edilmediğini ve bunun büyük bir eksiklik olduğunu söyledi. Yaylalıer, “İnsanların arasında çok fazla sorun olmasının nedeni insanların empati yeteneğinden yoksun olmasıdır” şeklinde konuştu.

Kız Kulesi buluşmalarının konuğu Dr. Öğr. Üyesi Dinç Yaylalıer oldu 3

“Nefsini kontrol edemeyen duygularını kontrol edemiyor”

Dr. Öğr. Üyesi Dinç Yaylalıer, insanın gündelik yaşamında empati kurabilmesinin önemi ile ilgili örneklere yer verdi. Empati kurabilmek için öncelikle kendi duygularımızı doğru tanımlamamız gerektiğini kaydeden Yaylalıer, “Duygularımızı doğru tanımlamak için duygusal farkındalık bilincine sahip olmamız gerek. Nefis, duyguların yönetiminde çok önemli. Nefsini kontrol edemeyen duygularını kontrol edemiyor” dedi.

Kız Kulesi buluşmalarının konuğu Dr. Öğr. Üyesi Dinç Yaylalıer oldu 4

“İyilikleri özendirmek kötülükleri önlemek gerek”

İyi insan olmanın önemini vurgulayan Prof. Dr. Nazif Gürdoğan ise, “Bütün dünyanın sorunu iyiliği özendirmek ve kötülüğü önlemeye çalışmak. Dünyanın her yerinde iyilik de kötülük de yarış halinde. Bu yarış olmadığı zaman hayatın hiçbir anlamında gelişme olmaz. Kötülükte yarışanlar hiçbir zaman huzur bulamaz. O yüzden iyi işler yapmak gerek” dedi.

Kız Kulesi Buluşmaları programı, Dr. Öğr. Üyesi Dinç Yaylalıer’in merak edilen soruları yanıtlaması ile sona erdi.  

Kız Kulesi buluşmalarının konuğu Dr. Öğr. Üyesi Dinç Yaylalıer oldu 5

Haber-Fotoğraf: Merve Özkan
 
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)