Ahmet Özhan: “Değersiz hiçbir şey yoktur”

Ahmet Özhan: “Değersiz hiçbir şey yoktur”

Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü tarafından Kerim Vakfı’nın katkılarıyla düzenlenen Tasavvuf Kültürü ve Musikisi söyleşileri devam ediyor. Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü Öğretim Görevlisi, sanatçı Ahmet Özhan tarafından gerçekleştirilen  “Tasavvuf bugün ne söyler?” başlıklı üçüncü program, Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Bedirhan moderatörlüğünde yapıldı. Sanatçı Ahmet Özhan’ın seslendirdiği tasavvuf musikisi eşliğinde gerçekleştirilen programa, yoğun ilgi gösterildi.

Program, Enstitü adına Öğr. Gör. Ahmet Özhan tarafından yüksek lisans müfredatı tasavvuf musikisi içeriğinin desteklenmesi gayesiyle yapılandırılan bir ders dizisi.

“Dünya giderek kültürler ve medeniyetler arası çatışma ortamına sürükleniyor”

Moderatör Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Bedirhan’ın “Tasavvuf bugün ne söyler?” başlığının neden seçildiği üzerine değerlendirmeleriyle başlayan söyleşide Dünya’nın büyük bir kriz yaşamakta olduğunu ve bu krizin giderek artış gösterdiğini, İslam dünyasının da bundan fazlasıyla nasibini aldığını dile getiren Muhammed Bedirhan şu ifadeleri kullandı. “Medeniyetler arası çatışma fikrinin ortaya atıldı ve Evanjelistler tarafından tarihin sonunu getirmek gibi bir düşünce var. Dünya giderek kültürler ve medeniyetler arası çatışma ortamına sürükleniyor. İslam coğrafyası bu çatışmanın son derece şiddetli geçtiği bölgelerin içerisinde yer alıyor. Bu krizin çözümünde tasavvuf da çözüm yollarından biri oluyor.”

Ahmet Özhan: “Değersiz hiçbir şey yoktur” 2

Ahmet Özhan: “İlim bir nokta idi cahiller onu çoğalttı”

“İlim bir nokta idi cahiller onu çoğalttı”  hadise bundan ibarettir diyen Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü Öğr. Gör. Ahmet Özhan, hakikatin bir nokta olduğunu insanlar tarafından çeşitli nedenlerle izah endişesiyle çoğaltıldığını, bütün ilimlerin aslında birbirini tamamlayan bir bütün olduğunu, ilmi çalışmalar yapılırken bunun gözden kaçırılmaması gerektiğini söyledi.

“Her şey birbirini destekler”

Her şey birbirini destekler her şey birbirini açıklar her şeyde her şey mündemiçtir derununda her şeyi her şey barındırır diyen Özhan, bir takım açık oturumlar, TV sohbetleri yapıldığına rastladığını din ile bilim örtüşür mü birbirine zıt mıdır? gibi konuların konuşulduğunu dikkat çekerek, yaşadığımız dönemde bu konuların hala konuşulmasına şaşırdığını dile getirdi. Dinin, varlığın yegane prospektüsü olduğunu belirten Özhan, Dinin hala algılanmadığı, Dini hala Ortaçağ refleksi olarak bir ritüel manzumesinden ibaret gören zihniyetin bulunduğunu kaydetti.

Ahmet Özhan: “Değersiz hiçbir şey yoktur” 3

“Değersiz hiçbir şey yoktur”

Cenabı Hakk’ın bu yaratılışın bir sistemi var, bu sistem için şah da vezir de at da kale de ve piyonlar da lazım diyen Özhan, “Birileri de piyon vazifesi görüyor, ulaşabilmek için yenilen yol açıcıdır görevi. Her negatif düşüneni yok sayarak bir yere varamayız. Onlardan istifade etmeliyiz. Değersiz hiçbir şey yoktur.” dedi. Ebu Cehil olmasaydı Ebubekir’in kadri kıymetinin bilinmeyeceğini belirten Ahmet Özhan, gece olmasaydı gündüzün, aydınlığının kadri kıymetinin olmayacağını ifade etti.

Halka açık olan programa yoğun ilgi gösterildi.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)