İntihar oranlarında engellilerin oranı fazla

İntihar oranlarında engellilerin oranı fazla

Üsküdar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Direktörlüğü ile Psikoloji Kulübü tarafından “Bedensel Engelliler ve Dayanışma Derneğinin Tanıtımı” etkinliği düzenlendi. Programa Bedensel Engelliler ve Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Demirel konuk oldu.

“10 yaşında yanlış ameliyat sonucu felç kaldım”

10 yaşında yanlış ameliyat sonucu felç kaldığını belirten Demirel, 11 yıl hastane, 11 yıl bodrum katta bir evde ve 11 yıl da dernekte yaşamımı sürdürdüğünü ifade etti. Kendinize bakın ve ne kadar şanslı olduğunuzu anlayın ifadelerini kullanan Demirel, “Üçünü harman ettiğinde nasıl bir insan çıkabilir. İleri derece sonar veya radar gibisiniz ve bunun sizi nasıl yıpratabileceğini bilirsiniz. Her şeyi algılıyorsunuz lakin bunu konuşamıyorsunuz. Kendinize olan iradede, ülkenin anayasası gibi kuralları var eğer bunları çok kullanırsan kendini toplumun olumsuzluklarından heba etmiş, başarılarınızdan def etmiş olursun” dedi.

“En büyük tehlike akıldır”

En büyük tehlikenin akıl olduğunu vurgulayan Demirel, aklın yağdan daha ince olup, sızdığını bunun sonucunda da aklın toplumlara yayılarak, dünyaya ve en sonunda da felsefi bir olayın tezine dönüşebileceğinin altını çizdi.

“İntihar oranlarında engellilerin oranı fazla”

İntihar oranlarında engellilerin intihar oranlarının çok olduğuna belirten Demirel, sosyal bir yaşam içerisinde özellikle de donanımlı bir dönemde yaşanan bir kaza sonrasında kişinin çok fazla yıpranabileceğini söyledi. Sonrasında psikoloji anlamında bir türlü kişinin kendini düzeltemediğini dile getiren Demirel, “Öyle ki çocuğunuz sizi tanımıyor, eşiniz bu durumu kabullenmiyor, işte bunlar kişiyi en çok yıpratabilecek konular. O yüzden bunları çok iyi algılamamız gerekiyor” dedi.

Oldukça samimi bir ortamda geçen program, Demirel’e taktim edilen teşekkür belgesinin ardından toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

İntihar oranlarında engellilerin oranı fazla 2
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)