Emir Çağdaş Pekçetin : “Ya bir hikâye yazarsınız ya da bir hikâye okursunuz”

Emir Çağdaş Pekçetin : “Ya bir hikâye yazarsınız ya da bir hikâye okursunuz”

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Direktörlüğü ile Bir Düşün Sosyal ve Siyaset Kulübünün birlikte düzenlediği “Dijital Dünyada Gazetecilik ve Girişim” etkinliğinin konuğu Sosyalans Medya Genel Müdürü Emir Çağdaş Pekçetin oldu. Birçok tanınmış kişi ve markanın sosyal medya danışmalığını yapan Pekçetin, öğrencilere girişimcilik konusunda bilgiler verdi.

Güney Yerleşke İletişim Fakültesinde gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını Bir Düşün Sosyal ve Siyaset Kulübü Başkanı Emirhan Dursun yaptı. Dursun, kulüp ve faaliyetleri hakkında genel bilgiler verdi.

“Her şeyden önce kendinize bir kalıp belirleyin”

Dijital medya piyasasını ele alan Sosyalans Medya Genel Müdürü Emir Çağdaş Pekçetin, hayat boyunca bir sıralama yapmak gerekirse paranın her zaman son sıralara doğru yer alması gerektiğini söyledi. Günümüzde dijital medyanın sadece maddi gelir amaçlı olarak görüldüğünü söyledi ve “Dijital medyada bir konseptiniz olmalı ve sürekli yeni içerikler üretmelisiniz. Her şey den önce dijital medya alanında kendinize bir kalıp belirleyin” dedi.

Emir Çağdaş Pekçetin : “Ya bir hikâye yazarsınız ya da bir hikâye okursunuz” 2

“Sosyal medyaya girişte yaş sınırı olmalı”

Günümüzde insanların sosyal medyayı evleri gibi kullandığını söyleyen Pekçetin, yoldan geçen yabancıları evimize almadığımızı, fakat sosyal medyada tanımadığımız yüzlerce kişiyle özel hayatımızı paylaştığımızı kaydetti. Bu yüzden günümüzde olduğu gibi her yaştan çocuğun sosyal medyaya girmesinin çok zararlı olduğunu, bunun için de bir yaş sınırlaması getirilmesi gerektiğini belirtti. Bu yaş sınırının da artı 18 olması gerektiğini vurguladı.

Sonrasında kendi hayatından bazı anekdotlar paylaşan Pekçetin, öğrencilere motivasyon konusunda kısa bir konuşma yaptı.

Emir Çağdaş Pekçetin : “Ya bir hikâye yazarsınız ya da bir hikâye okursunuz” 3

“Yola çıktıkça yol şekillenmeye başlıyor”

Zamanında bayram harçlıklarını biriktirerek malzeme aldığını, bazen parasının kalmadığını ama yine de inat ettiğini ve başardığını söyleyen Pekçetin, öğrencileri yola çıkmaya, bir yerden başlamaya davet etti. Pekçetin, “Yola çıkın, yola çıktıkça yol şekillenmeye başlıyor” diye vurguladı.

“Cebimde su içecek param yoktu ama başardım”

Hayatının hiçbir döneminde “Ben oldum” diye bir cümle kurmadığını söyleyen Pekçetin,  “hala daha öğreneceğim çok şey olduğunu düşünüyorum. Bu günlere gelene kadar çok zor günler geçirdim ama pes etmedim. Pes edersek kaybederiz” dedi. Başarmaya inandığı ilk zamanlarda cebinde su içecek parası olmadığını söyleyen Pekçetin, “Yaşamınız boyunca ya bir hikâye yazarsınız, ya da bir hikâye okursunuz. Ben kendi hikâyemi yazdığıma inanıyorum” dedi.

Etkinlik sonunda Pekçetin, Kulüp Başkanı Emirhan Dursun'a uğurlu kravatını hediye etti.

Emir Çağdaş Pekçetin : “Ya bir hikâye yazarsınız ya da bir hikâye okursunuz” 4

Plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından etkinlik sona erdi.

Emir Çağdaş Pekçetin : “Ya bir hikâye yazarsınız ya da bir hikâye okursunuz” 5

Emir Çağdaş Pekçetin : “Ya bir hikâye yazarsınız ya da bir hikâye okursunuz” 6

Haber-Fotoğraf: Şüheda Damgacı
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)