Rap sanatçısı Resul Aydemir Üsküdar Üniversitesi’nde

Rap sanatçısı Resul Aydemir Üsküdar Üniversitesi’nde

Yeni Medya Kulübü’nün Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans Salonu’nda üçüncüsünü düzenlediği Sosyal Medya Sohbetleri etkinliğine Rap Sanatçısı Resul Aydemir konuk oldu.

Söyleşide gassallıkla başlayan meslek hayatından rap müziğe ve  ‘O Ses Türkiye’ finalistliğine uzanan başarı öyküsünü anlatan Resul Aydemir, rap müziğini 8-9 yaşlarında şiir yazarken keşfedip âşık olduğu bir kültür olarak benimsediğini söyledi. Aydemir, “Abim şehit olduktan sonra müezzin oldum. Gassallık  asıl mesleğim. Şimdi ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde sanatçı olarak görev yapıyorum” dedi.

Rap sanatçısı Resul Aydemir Üsküdar Üniversitesi’nde 2“Sanat sempatik gösterdi, insanlar bir gassalı sevdi”

Ana akım medyanın etkisiyle icra ettiği sanatın sonuçlarına değinen Aydemir, “O Ses Türkiye’de finale kalmadan daha  ilk turda hayatım değişti. Medya sayesinde meselâ bir teyze torununu tanıyamıyor ama beni tanıyor, çünkü ben televizyondayım. Televizyonda gassal olduğumu söyledim. İki gün boyunca Türkiye’de google üzerinde en çok aratılan kelime gassallık olmuş. Bu sayede ana akım medyanın ne olduğunu anladım. Sanat sempatik gösterdi, insanlar bir gassalı sevdi” dedi.
O Ses Türkiye sürecini anlatan Resul Aydemir gassallık yaptığı zamanda yaşadığı bir anısını anlattı. Aydemir, “Cenaze olduğu bir gün gasilhanede üstümde doktor önlüğü ile görevimdeyken, cenaze sahibi kişiler benim yanıma gelip fotoğraf çektirmek istediler. Sonra beni müdürlükten çağırdılar. Sen buranın düzenini bozuyorsun, O Ses Türkiye’ye gitme dediler” dedi.

“Biz iyi bir çocuk olursak, şirinleri görebileceğimize inanan çocuklardık”

İletişim Fakültesi bölümlerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Resul Aydemir, medyanın özellikle çocuklara yönelik bilinçaltı mesajlarının yeni nesilleri olumsuz etkilediğini dile getirdi. Aydemir, “Ben çevremde, çocuklarını medya ile ilgili bölümlere gönderen anne-baba hiç görmedim. Çocuklara hep doktor, mühendis olma düşüncesi benimsetildi. Bunun sonucunda da medya geliştikçe çocuklar için olumsuzluklar yarattı. Biz iyi bir çocuk olursak, şirinleri görebileceğimize inanan çocuklardık. Şimdi medya o kadar bilinçaltına yönelik ki 6 yaşındaki oğlum kırmızı pelerin giyince uçabileceğini sanıyor. Çocuklar pikachu diyerek camdan atlıyor ya da mavi balina adlı oyun yüzünden birçok çocuk intihar ediyor. Bu algıları engellemek adına medya bölümleri çok önemli. Bu bölümün değerini bilin” dedi.

Rap sanatçısı Resul Aydemir Üsküdar Üniversitesi’nde 3

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Aydemir’e son olarak Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya Kulübü tarafından okulun simgesi olan “Hisseden İnsan” ödülü takdim edildi.

Rap sanatçısı Resul Aydemir Üsküdar Üniversitesi’nde 4

Haber: Nilay Tuğçe Bostancı
Fotoğraf: Burak Demirbaş
ÜHA
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)