Uzm. Dr. Mahir Yeşildal: “Kulaktan uyuşturucu veren kişiye Müslüm Gürses denir”

Uzm. Dr. Mahir Yeşildal: “Kulaktan uyuşturucu veren kişiye Müslüm Gürses denir”

Son dönemlerde en çok seyredilen film olan “Müslüm” Üsküdar Üniversitesinde analiz edildi. Üsküdar Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Kulübünün düzenlediği “Müslüm Film Analizi” programında Psikiyatrist Dr. Mahir Yeşildal arabesk kültürü ve etkisi üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu.

Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşkede gerçekleştirilen programda Dr. Mahir Yeşildal ilk olarak arabeskin ne olduğundan, arabesk kültüründen ve arabesk ile verilmek istenen mesajlardan bahsetti. Sonrasında Müslüm Gürses’in hayat hikâyesinden yola çıkarak öğrencilerinde sözlü katılımıyla birlikte eğlenceli bir şekilde filmi psikolojik açıdan analiz edildi.

Uzm. Dr. Mahir Yeşildal: “Kulaktan uyuşturucu veren kişiye Müslüm Gürses denir” 2

“Kulaktan uyuşturucu veren kişiye Müslüm Gürses denir”

Birçok uyuşturucu kullanma biçimi vardır. Burundan alınan, damardan alınan, ağızdan alınan. Bir tür daha uyuşturucu çeşidi vardır o da kulaktan alınır. Kulaktan da uyuşturucuyu en iyi veren kişiye Müslüm Gürses denir.” diyen Yeşildal, Müslümcülerin bir süre sonra kendi bedenine zarar vermeye başladığını söyledi.

“Filmde Müslüm Gürses’in nasıl bir sosyolojide büyüdüğünü görmüyoruz”

Filmin zayıf noktalarından birinin Müslüm’ün üzerinde yetişip yerleştiği şeyin ne olduğunu, sosyolojinin ne olduğunu anlatamaması olduğundan bahseden Yeşildal,  onu bilmeden neden milyonlarca kişinin hala aktif bir biçimde Müslüm Gürses dinlediğini de anlamamızın çok mümkün olmadığının altını çizdi.

Uzm. Dr. Mahir Yeşildal: “Kulaktan uyuşturucu veren kişiye Müslüm Gürses denir” 3

Babası gibi bir baba olmamak için baba olmadı!

Filmde baba oğul ilişkisinin temel alındığını söyleyen Yeşildal, Müslüm Gürses’in baba olmadığını çünkü kendi babası gibi bir baba olmasından korktuğundan bahsetti.

Soru ve cevap bölümünün ardından program sona erdi.

Haber-Fotoğraf: Esra Gül Batal
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)