Üsküdar Üniversitesi’nde Dünya Erkekler Günü Paneli gerçekleştirildi

Üsküdar Üniversitesi’nde Dünya Erkekler Günü Paneli gerçekleştirildi

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Direktörlüğü ile Toplumsal Kimlik Atölyesi Kulübü tarafından düzenlenen Dünya Erkekler Günü paneli Merkez Yerleşkede gerçekleştirildi. Panel öğrenciler ve akademisyenler tarafından yoğun ilgi gördü.

Toplumsal kimlik atölyesi kulübü hakkında bilgi verildi

Panelin açılış konuşması toplumsal Kimlik Atölyesi Kulübü Başkanı Siyaset Bilimi ve Uluslararası ilişkiler öğrencisi Nursel Kaba tarafından gerçekleştirildi. Kaba, Toplumsal Kimlik Atölyesi Kulübü’nün yeni kurulan bir kulüp olduğunu ifade ederek, kulübün içeriği hakkında bilgi verdi. Panelin moderatörlüğü Üsküdar Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü öğrencisi Ali Taşkıran tarafından gerçekleştirildi. Panel, Üsküdar Üniversitesi, Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsü Müdür Dr. Öğr. Üyesi Meltem Narter ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Ünübol’un panel sorularını yanıtlaması ile başladı.

Üsküdar Üniversitesi’nde Dünya Erkekler Günü Paneli gerçekleştirildi 2

Toplumsal cinsiyet kavramı ele alındı

Modern çağda erkeklerin problemlerine değinen Narter, toplumun erkeğe yüklediği kalıplar ve bu kalıplar neticesinde ortaya çıkan günümüz erkeği ile ilgili örneklere yer verdi. Toplumsal cinsiyet kavramı üzerinde duran Narter, aile, meslek grupları içerisinde kadın ve erkeğe atfedilen anlamlar, baskılar üzerinde durdu. Kadınlar gününün ortaya çıkış hikâyesini anlatan Narter, bu özel günlerin kutlama değil anma olarak gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Üsküdar Üniversitesi’nde Dünya Erkekler Günü Paneli gerçekleştirildi 3

“Erkek intiharları yaygınlaştı”

Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Ünübol, modern çağda kadın ve erkeğin kendi kimliklerini yaşarken metalaştığını, erkeğe uygulanan baskılar ve erkeğe dayatılan mükemmellik kavramı nedeniyle erkek intiharlarının yaygın olduğunu ifade etti. Ünübol, erkeklerin hem cinsleri üzerinde dahi baskı kurduğunu dile getirdi. Toplumsal baskılara neden olabilecek faktör olarak televizyon dizilerinde yer alan karakterlere, erkek egemen kültürlerde kadın ve erkek algısı ile ilgili örneklere yer verildi.
Panelin son oturumunda katılımcıların merak ettiği sorular yanıtlandı, dünya erkekler günü ile ilgili çıkarımlar tespit edildi. Panel sonrası toplu fotoğraf çekimi gerçekleşti.

Üsküdar Üniversitesi’nde Dünya Erkekler Günü Paneli gerçekleştirildi 4
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)