Atatürk diğer liderlerle mukayese edilemez

Atatürk diğer liderlerle mukayese edilemez

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Direktörlüğü’nün düzenlediği “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Yüksek Kişiliği” adlı etkinlik Nermin Tarhan konferans salonunda gerçekleşti. Programda, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Patoloji Laboratuvar Teknikleri bölümü öğretim görevlisi Prof. Dr. İbrahim Öztek sunum gerçekleştirdi.

Türkler dünyanın en eski en büyük medeniyetler oluşturmuş geçmişi olan bir millet olduğunu belirten Öztek “Medeniyet kurmuş, medeniyet kurmuş milletleri ıslah etmiştir. İki çağı kapatmış iki çağı açmıştır. Ayın güneşin yıldızların sistemini bulmuş, tarih boyunca tarih yazmış birçok milletlerinde tarih yazmalarının nedeni olmuştur. İşte bu Türk milletidir. Tüm dünya üzerinde bazen kasırga fırtına gibi esen bazen de kasırga sonrasının sakinliği içinde dünyayı aydınlatan güneş olmuştur” dedi.

Prof. Dr. İbrahim Öztek, “20. ve 21. Yüzyılda 370 kadar dünya lideri arasında yapılan incelemede Mustafa Kemal Atatürk’ün diğerleriyle kesinlikle mukayese götürmez bir lider olduğunu dirayetli bir devlet adamı olduğunu vurgulamıştır” şeklinde konuştu.

Atatürk diğer liderlerle mukayese edilemez 2

Atatürk’ün ölümünü İtalya basını şöyle duyurdu

Öztek, Atatürk’ün hayatını kaybettiğinde ki o gün ki İtalyan basınının “Sezar, İskender, Napolyon ayağa kalkın büyüğünüz geliyor” örneğini verdi.

Sunumun ardından Üsküdar Üniversitesi Tiyatro Kulübünün hazırlamış olduğu “Gözlerde Çalınan Rüya Mavidir” adlı oratoryo gösterisi gerçekleşti. Fotoğraf çekimiyle etkinlik son buldu.

Atatürk diğer liderlerle mukayese edilemez 3

Atatürk diğer liderlerle mukayese edilemez 4
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)