Prof. Dr. Muhsin Konuk Uluslararası Tıbbi ve Biyolojik Bilimler Kongresine katıldı

Prof. Dr. Muhsin Konuk Uluslararası Tıbbi ve Biyolojik Bilimler Kongresine katıldı

Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk,  Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi tarafından düzenlenen “Uluslararası Tıbbi ve Biyolojik Bilimler Kongresi”ne Davetli konuşmacı olarak katıldı. Uluslararası Tıbbi ve Biyolojik Bilimler Kongresi,  Sidney’den Avustralya’ya, Japonya’dan İngiltere’ye dünyanın dört bir yanından gelen katılımcılara ev sahipliği yaptı.

Brain Initiative ve Brain Precision Medicine projelerine ilişkin bilgi verildi

Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk, ABD Eski Başkanı Barack Obama öncülüğünde 2013 yılında hayata geçirilen ve Türkiye'deki temsilciliğini ve proje ortaklığını Üsküdar Üniversitesinin yürüttüğü Brain Initiative Project  ve Precision Medicine Project konularını içeren farmogenetik ve Nörobilim temelli 2 panel gerçekleştirdi ve bu panellerin moderatörlüğünü üstlendi.

Kongreye Üsküdar Üniversitesi  Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi  Dr. Öğr. Üyesi Pınar Öz’ de Nörobilim panelinde konuşmasını  gerçekleştirdi.

Kongre sırasında Afrikada yayın yapan ilk ve tek TV olan Doğal TV’ye de röportaj veren Konuk, Üsküdar Üniversitesinin başlangıçtan bugüne geldiği noktaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Prof. Dr. Muhsin Konuk Uluslararası Tıbbi ve Biyolojik Bilimler Kongresine katıldı 2

Pakistan ekibi Üsküdar Üniversitesine  yoğun ilgi gösterdi

Prof. Dr. Muhsin Konuk, konuşmasında Üsküdar Üniversitesinin Farmogenetik, Nörobilim dalında UNESCO’nun TWAS tarafından Nörobiyoloji, Bilişsel Tıp ve Beyin Araştırmaları alanındaki çalışmalarından ötürü mükemmeliyet merkezi seçildiğini ifade etti. Pakistan ekibinin yoğun ilgisi ile karşılaşan Konuk, önümüzdeki yıl içerisinde Üsküdar Üniversitesinin Pakistan’dan doktora öğrencilerin üniversiteye geleceğini söyledi.

Yoğun katılımın olduğu panelin sonunda Konuk, katılımcıların sorularını yanıtladı. 4 gün süren kongre Kapadokya gezisi  ile sonlandı.

Prof. Dr. Muhsin Konuk Uluslararası Tıbbi ve Biyolojik Bilimler Kongresine katıldı 3
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)