Üsküdar İletişim’e yeni bir ödül

Üsküdar İletişim’e yeni bir ödül

İstanbul Aydın Üniversitesi Toplumsal Araştırmalar Araştırma ve Uygulama Merkezi (TARMER) tarafından ikincisi bu yıl düzenlenen Halit Aydın Bilim ve Araştırma Ödülleri yapılan törenle sahiplerini buldu. Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Gül Esra Atalay, Reklam Tasarımı ve İletişimi Bölümü öğrencileriyle yaptığı çalışmayla ikincilik ödülünü kazandı.
 
(TARMER) tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen ve konusu “Son Beş Yılda Türkiye'de Boşanmaya Etki Eden Faktörler ve Sonuçları”  olan yarışmada 31 eser arasından ilk 3’e girenlere ödül verildi.

Yarışmanın adını aldığı Halit Aydın’ın hayatıyla ilgili video gösterimiyle başlayan programda Eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli ile Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın konuştu. TARMER Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Kazım Yetiş’in yarışmanın değerlendirme detaylarını ve bunun için işleyen süreci anlatmasıyla devam eden programda Prof. Dr. Kazım Yetiş, yarışmanın amacının Türkiye’nin sosyal, kültürel ve ekonomik problemlerinin irdelenmesi, çözümler üretilmesi olduğunu söyledi. Yetiş, ortaya çıkacak özgün ve bilimsel çalışmaların ilgili merciler ve kamuoyuyla paylaşılması gayesiyle düzenlendiğini de ifade etti.

Üsküdar İletişim’e yeni bir ödül 2Sosyal medyanın boşanmalara etkisi çalışmasıyla ikincilik ödülü
 
Yarışmada üçüncülük derecesini ve 10 bin TL’lik para ödülünü Prof. Dr. İrfan Kalaycı adına İstanbul Üniversitesi Öğr. Gör. Hatice Özkurt alırken, ikincilik derecesi ve 15 bin TL’lik para ödülünü Üsküdar Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Gül Esra Atalay ile Reklam Tasarımı ve İletişimi öğrencileri araştırmacı Nihal Koncu Akhuy, Tugay Candan, Gülseren Çoban ve Zehra Güneş “Son beş yılda Türkiye’de boşanmalara etki eden bir faktör olarak yeni medya teknolojileri ve sosyal medya” konulu eserleriyle kazandı. Birincilik derecesi ve 25 bin TL’yi ise Erciyes Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hayriye Atik kazandı.

MEB Din Eğitimi Dairesi Eski Başkanı Şükrü Öztürk’ün ödül takdimini yaptıktan sonra konuşmacı olarak kürsüye davet edilen Dr. Öğr. Üyesi Gül Esra Atalay öğrencileriyle yaptıkları çalışmanın detaylarını anlattı ve çalışmalarının ödüle layık görülmesinin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Atalay, İstanbul Aydın Üniversitesi’ne ve grup çalışması yaparak ödül kazanan bir çalışmaya imza atan öğrencilerine teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Üsküdar İletişim’e yeni bir ödül 3
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)