Üsküdar’da Medya, Algı Yönetimi ve Toplum Konuşuldu

Üsküdar’da Medya, Algı Yönetimi ve Toplum Konuşuldu

Üsküdar Üniversitesi  Sağlık Kültür  ve Spor Direktörlüğü ile Üsküdar Üniversitesi Fikir ve Aksiyon Kulübünün birlikte düzenlediği “Medya ve Algı Yönetimi” etkinliği Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş’ın katılımıyla Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.  

Fikir ve Aksiyon Kulübünün üyesinin yaptığı açılış konuşmasının ardından ilk olarak katılımcılara kulübün tanıtım videosu izletildi.

Kulübün misyonundan ve etkinlikleri  hakkında kısaca bilgi vermesi sonrasında ise sözü Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş aldı.

Üsküdar’da Medya, Algı Yönetimi ve Toplum Konuşuldu 2

“Toplumun genel problemi düşünmemek”

Medya ve algı, toplum üzerindeki yanıltıcı algılar ve toplumun bu algılar karşısındaki tepkilerinden bahseden Kurdaş, toplumun genel probleminin düşünmemek olduğunu söyledi ve “Düşünmek bir meseledir. Şu an ki sorunumuz düşünememek”diye ekledi.

“Algını değiştir, hayatın değişsin”
Algı yöneticileri en çok ezber yöntemini hedef alır. Ezbere bildiğiniz bir şeyin yanlış şeklini görseniz bile beyniniz o yanlışı algılamaz, ezbere bildiğiniz şekilde algılar. Algı yöneticilerinin en çok başvurduğu şey sahte amaçlardır. Algı yönetiminde toplum bir yalana inandırılırken doğrulardanda faydalanırlar diyen Kurdaş, algı yöneticilerinin dünyayı yönettiğine de vurgu yaptı.

“Niçinsiz toplumlar sömürülür”

Mustafa Kurdaş, “Biz bakış açımıza göre yaşıyoruz ve unutmayın ki herkesin bakış açısı kendine göre doğrudur. Ben taraflı bir gazeteciyim, beni böyle dinlemenizi beklerim. İnsanız, duygu ve düşüncelerimiz var. Tarafsız gazetecilerin olduğunu sanmıyorum. İzlediğiniz, duyduğunuz her şeyi kabul etmeyin. Neden ve niçin diye sorun. Unutmayın ki niçinsiz toplumlar sömürülür” dedi.

Plaket takdiminin ardından etkinlik sona erdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)