Ergoterapist adayından duygulandıran konuşma

Ergoterapist adayından duygulandıran konuşma

Üsküdar Üniversitesi Ergoterapi bölümü öğrencileri 27 Ekim Dünya Ergoterapi Günü'nü kutlama amacıyla eğlenceli bir etkinlik düzenledi. Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte duygulu bir o kadar da keyifli dakikalar yaşandı. Bir ergoterapist adayının duygulandıran konuşması geceye damgasını vurdu.

Ergoterapist adayından duygulandıran konuşma 2

Ergoterapi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevda Asqarova'nın öncülüğünde düzenlenen etkinliğin “Hoşgeldiniz” konuşmasını ergoterapi 2. sınıf öğrencisi Berkay Karpuz yaptı.

Sonrasında 1., 2., 3. ve 4. sınıflardan birer öğrenci sınıfları adına konuşma yaparak ergoterapinin ne olduğu, tarihçesi, iş olanakları ve bölümle ilgili duygu ve düşüncelerini katılımcılara aktardı.

"Benim ilk ergoterapistim annem oldu"

Konuşma yapan öğrenciler arasında en çok dikkat çeken konuşma ise 1. sınıf öğrencisi Edanur Yıldız'ın yaptığı konuşma oldu. Yıldız, “ben 6 aylıkken doğdum ve doğduğum günden beri pek çok sağlık sorunu yaşadım. Doktorların “ doğduğunda yaşayamaz, yaşasa bile yürüyemez” dediği bir çocuktum. Şu an ise bir ergoterapist adayıyım. Ve benim ilk ergoterapistim annem oldu. Şimdi ben de benim gibi sıkıntılarla doğan, ümit yok denilen bebeklere umut ışığı olacağım” dedi.

Ardından 1. ve 2. sınıf öğrencilerinin ortaklaşa hazırladıkları “Ergoterapistin bir günü” adlı tiyatro oyunu sergilendi. Ergoterapinin tedavi süreci ve olumlu etkileri tiyatro ile izleyicilere aktarıldı.

Ergoterapist adayından duygulandıran konuşma 3

Ergoterapist adayından duygulandıran konuşma 4

Üçüncü sınıf öğrencileri Sena Eraslan ve Sena Yıldırım ise Prof. Dr. Sevda Asqarova başkanlığında geliştirdikleri “Ergoterapi İle Pozitif Uyum Pozitif Denge” adlı projeyi anlattı. Sunumda 14-16 yaş grubundaki sosyal hayata katılmakta zorluk çeken çocuklara yönelik yapılan çalışmalar anlatıldı.

Ergoterapi bölümü öğrencileri tarafından geliştirilen Prinot projesi de öğrencilere tanıtıldı. 3D yazıcılarla ergoterapi malzemeleri yapılan bu projenin detayları öğrencilere aktarıldı.

Ergoterapist adayından duygulandıran konuşma 5

Soru-cevap bölümünde sorulara doğru cevap veren öğrencilere yazıcılarla yapılmış ergoterapi malzemeleri dağıtıldı.

Bölüm öğrencilerinin hazırladığı müzik dinletisi ve dans gösterisinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle etkinlik sona erdi.

Ergoterapist adayından duygulandıran konuşma 6

Gün boyu tüm yerleşkelerde kurulan ergoterapi standları ise diğer bölüm öğrenci ve hocaları tarafından büyük ilgi gördü.

Ergoterapist adayından duygulandıran konuşma 7

Fahri doktora ve akademik yıl açılış töreninin ardından TBMM Başkanı Binali Yıldırım Ergoterapi öğrencilerinin lobi alanındaki kurdukları standı da gezidi. Öğrencilerden bölümleri ilgili bilgili alan Yıldırım onlarla fotoğraf da çektirdi.

Ergoterapist adayından duygulandıran konuşma 8

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)