Kız Kulesi buluşmaları başladı

Kız Kulesi buluşmaları başladı

Üsküdar Üniversitesinin düzenlediği Kız Kulesi buluşmaları, ilk programı “Gücünün Kaynağını Keşfet” konusu adı altında Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşkesi İcadiye Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Programa konuşmacı olarak Esteworld Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Servet Terziler katıldı. Prof. Nazif Gürdoğan moderatörlüğünde gerçekleştirilen programa, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan da katılım sağladı.

Kız Kulesi buluşmaları başladı 2

“Eğer her zorluğu Cenab-ı Hakkın bizlere olan bir kolaylığı olarak karşılar ve buna şükredersek başarıya ulaşmış oluruz”

Üniversitelilerin daima girişimciliğe özendirilmesi gerektiğini söyleyen Dr. Servet Terziler, bazı insanların çok çalışkan, bazısının çok zeki, bazısının da enerjisinin çok yüksek olduğunu, başarının kaynağının ise bu üçü arasında denge kurmak gerektiğini söyledi. Fatih Sultan Mehmet’in küçük yaşta koca bir devleti yönettiğinden ve babası olan İkinci Murat’ın mütevazı bir şekilde oğlunu kendinden önde tutup onu desteklemesini örnek gösteren Terziler, “Eğer her zorluğu Cenab-ı Hakkın bizlere olan bir kolaylığı olarak karşılar ve buna şükredersek başarıya ulaşmış oluruz” dedi.

Kız Kulesi buluşmaları başladı 3

“Sen kendini küçük bir cisim olarak görürsün ama bizde insanın değeri, kâinatın değeri ile eş değerdir”

Programın koordinatörlüğünü üstlenen Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Zelka, insanın kendine verdiği değerden bahsetti ve Hz. Ali (ra) ‘nın şu sözünü konuşmasına ekledi: “Sen kendini küçük bir cisim olarak görürsün ama bizde insanın değeri, kâinatın değeri ile eş değerdir”.

Kız Kulesi buluşmaları başladı 4

 “İyi bir şeyden faydalanacakken, ben her şeyi biliyorum tavrı takınmamalı ve üçüncü göz olarak kendi kendini denetlemelidir”

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ise “İyi bir şeyden faydalanacakken, ben her şeyi biliyorum tavrı takınmamalı ve üçüncü göz olarak kendi kendini denetlemelidir.”

Kalitenin pasaportu yoktur diyen Tarhan, insanın daima kendi kendini yönetmeyi bilmesi ve kendi kendine talimat vermesi gerektiğini söyledi.

Kız Kulesi buluşmaları başladı 5
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)