İngilizce Psikoloji Bölümü öğrencimiz Ezgi Yıldız’ın büyük başarısı

İngilizce Psikoloji Bölümü öğrencimiz Ezgi Yıldız’ın büyük başarısı

Üniversitemizin İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi İngilizce Psikoloji Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Ezgi Yıldız, Erasmus Staj Programı kapsamında Almanya’nın bilişsel araştırmalara yönelik öncü kurumlarından Max Planck Institute for Human Cognitive and Brain Sciences’ta staj yaparak hem üniversitemizi ve de ülkemizi başarıyla temsil etti. Yıldız’a stajı sonunda enstitü tarafından doktora yapması da önerildi.

“Üniversitemin sağladığı imkânlar sayesinde çalışmalara kolay adapte oldum”

Staja başlamadan önce Üsküdar Üniversitesinde hem davranışsal hem de beyin görüntüleme tekniklerini kullanarak araştırmalar gerçekleştirme imkânı bulduğunu belirten Ezgi Yıldız, “Okuldaki hocalarımın ve üniversitemizin imkânlarının bana sağladığı bu tecrübeler sayesinde staja gittiğimde, hem araştırma süreçlerine hem de EEG kullanarak deney yapmaya kolay bir şekilde adapte oldum. Kullandığımız sistemlerin ve cihazların büyük ölçüde benzerlik göstermesi bana üniversitemizin nörobilim alanında ne kadar ileride olduğunu bir kez daha fark ettirdi” şeklinde konuştu.

İngilizce Psikoloji Bölümü öğrencimiz Ezgi Yıldız’ın büyük başarısı 2

“Dünyaca ünlü bilim insanları ile tanıştım”

İki buçuk ay süren stajı boyunca enstitüde gerçekleşen tüm eğitim ve workshoplara katıldığını dile getiren Yıldız, “dünyanın farklı yerlerinden gelen bilim insanları ile tanıştım ve içlerinden beni en çok heyecanlandıran isim beyindeki ayna nöronları keşfeden Prof. Dr. Giacomo Rizzolatti oldu. Aynı zamanda, dilin nöroanatomik gelişimini incelemekte öncü olan Prof. Dr. Angela Friederici, sosyal etkileşim esnasında gerçekleşen bilişsel süreçlerin araştırılmasında büyük bir payı olan Princeton Üniversitesinde profesörlük yapan Uri Hasson, bebeklerin bilişsel süreçlerinin incelenmesinde dünya çapında araştırmalar yapan Cambridge Üniversitesinden Dr. Victoria Leong’dan ders alma ve tanışma fırsatı yakaladım” dedi.

İngilizce Psikoloji Bölümü öğrencimiz Ezgi Yıldız’ın büyük başarısı 3

“Doktora teklif edildi”

Stajı sayesinde akademisyen olma hayaline bir adım daha yaklaştığını ifade eden Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü:

“Edindiğim tecrübeler doğrultusunda birçok araştırma projesi planladım, içimdeki merak ve öğrenme isteğini arttırdım. Stajım sonunda enstitü tarafından bana doktora pozisyonu teklif edilmesi benim için stajımı başarıyla tamamladığıma dair gurur verici bir işaretti. Erasmus Staj Programı sayesinde bana bu fırsatı sağlayan Üsküdar Üniversitesine, başvuru sürecinde yazdıkları referans mektuplarıyla ve beni araştırma projelerine katarak tecrübe kazanmamı sağlayan hocalarıma gönülden teşekkür ederim”.

İngilizce Psikoloji Bölümü öğrencimiz Ezgi Yıldız’ın büyük başarısı 4

İnsanların; algılama, planlama, dil gelişimi gibi bilişsel yetenekleri ve bilişsel süreçler, sosyal etkileşim sırasında beyinde gerçekleşen değişimlerle ilgili araştırmalar yapılan Max Planck Enstitüsü’nde EEG, fNIRS, fMRI, MEG gibi nörobilimsel görüntüleme tekniklerinin geliştirilmesi ve bilişsel süreçlerin incelenmesinde kullanımının artmasına yönelik çalışmalar da gerçekleştiriliyor.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)