Prof. Dr. Sinan Canan “İbadet gibi gelecek hayali kurun!”

Prof. Dr. Sinan Canan “İbadet gibi gelecek hayali kurun!”

Üsküdar Üniversitesi Tercih ve Tanıtım Günlerinde akademisyenler aday ve aileleriyle buluşmaya devam ediyor. Bu kapsamda Üsküdar Üniversitesi Nermin Tarhan Konferans Salonunda, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Sinan Canan “Beyin Ne İşe Yarar?” başlıklı sunumuyla aday ve aileleriyle bir araya geldi.

 “Beyni çöple beslersen çöp çıkar, gülle beslersen gül çıkar.”

Prof. Dr. Sinan Canan beynin ne olduğunu, hangi işlevlerde bulunduğunu, insan beynini diğer canlılardan ayıran özellikleri ve beynimizi ne yöne doğru kullanırsak, beynimizin o tarafa doğru değiştiğini vurgulayarak “Beynin bir kuralı vardır, çöple beslersen çöp çıkar, gülle beslersen gül çıkar” diye konuştu.

Prof. Dr. Sinan Canan “İbadet gibi gelecek hayali kurun!” 2

“Beynimiz duygusal bir sisteme aittir”

Beynin duyu, hareket, ödül-ceza, sözel ve duygusal hafızalarını da örneklendirerek anlatan Canan, “Beynimiz duygusal bir sisteme aittir. Duygularını ilgilendirmeyen hiçbir şeyi öğrenmez ve kaydetmez o yüzden duyguları okumak ve duyguları eğitmek çok daha önemli” dedi.

“Bugünden itibaren ne olur ibadet gibi, geleceğin hayalini kurun”

Prof. Dr. Sinan Canan, beynin Mavi (İnsan), Kırmızı (Memeli) ve Yeşil (Sürüngen) olan 3 katmanını ne, nasıl ve neden ilişkilerini büyük insanların hayat hikâyelerini anlatarak örnek verdi. Canan, “Bugünden itibaren ne olur ibadet gibi, geleceğin hayalini kurun. Gelecekte ki ben ne yaparken mutlu gözüküyorum, bunu gözünüzle görün” diyerek aday öğrencilere tavsiyede bulundu.

Prof. Dr. Sinan Canan “İbadet gibi gelecek hayali kurun!” 3

“Hiç kimse diplomasıyla hatırlanmayacak”

Aklımızın, hikâyemizi yazabilme yeteneğimiz olduğunu ve bu hikâyeyi yazmanın yaşı, mesleği ve zamanının olmadığını, dengenin bizim elimizde olduğunu konforun dışına çıkmamız yani sınırlarımızı aşmamız gerektiğini ve yapılmamış bir şeyi yapmadan mutlu olamayacağımızın altını çizen Canan, “Hiç kimse diplomasıyla hatırlanmayacak. Hiç kimse mesleğiyle hatırlanmayacak. Herkes bu hayata kattığıyla, derdiyle hatırlanacak ve eğer sürekli konfor içinde kalıyorsa bunu yapamayacak” şeklinde konuştu.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)