İşçinin 3G’si garanti edilmeli

İşçinin 3G’si garanti edilmeli

Üsküdar Üniversitesi İş Güvenliği, İş Sağlığı ve Çevre Sağlığı Uygulama Merkezinin düzenlediği, 1 Konu 1 Konuk programının 7. Oturumu “İşçi Sağlığı ve İş Güvenliğinde Sendikaların Rolü” adlı seminer, Üsküdar Üniversitesi Kuleli Salonunda gerçekleştirildi. Programa konuşmacı olarak, Petrol İş Sendikası İş Güvenliği Uzmanı Ceyhun Gürpınar katıldı.

Sendikalar neler yapmalı?

Öncelikle sendikaların neler yapması gerektiğinden bahseden Gürpınar sendikaların, işyeri denetimleri, İSİG (İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği) konusunda sektörel istatistik oluşturmak, üyelerine yönelik İSİG eğitimleri, Ulusal ve sektörel İSG politikalarının belirlenmesinde katkı sunmak, mevzuat gelişimine yön vermek gibi birçok konuyu üstlendiğini söyledi.

İşçinin 3G’si garanti edilmeli 2

İşçinin 3G’si

İşçinin kendisine garanti edinmesi gerektiği üç faktörden de bahseden Gürpınar bunların; güvenceli çalışma, güvenli çalışma ve geçinilebilir ücret olduğunu söyledi.

Sendikal eğitimlerin çeşitleri

Sendikal eğitimlerin birçok çeşidinin var olduğunu söyleyen Gürpınar, bu eğitimleri şu şekilde sıraladı; Şube eğitimleri, aktif üye eğitimleri, yeni üye eğitimleri, temsilci eğitimleri, şube yönetim/denetim/disiplin kurulu eğitimleri, uluslararası eğitimler ve ihtiyaç eğitimleri.

“Olayların kök nedenine inilmelidir”

İş hataları noktasında olayların kök nedenine inilmesi gerektiğini söyleyen Gürpınar, işverenin iş sağlığı ve güvenliği mevzuatına aynen uyması gerektiğini konu alan iş sağlığı ve iş ehemmiyeti isimli 52. Maddeyi katılımcılarla paylaştı.

İşçinin 3G’si garanti edilmeli 3

Programın sonundan Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Uçan, katılımlarından dolayı Ceyhun Gürpınar plaket takdim etti.

Toplu fotoğrafın çekilmesinin ardından program sona erdi.

İşçinin 3G’si garanti edilmeli 4
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)