Hindistan Meghalava Üniversitesi işbirliği Hindistan basınında

Hindistan Meghalava Üniversitesi işbirliği Hindistan basınındaÜsküdar Üniversitesi Hindistan Meghalava Bilim ve Teknoloji Üniversitesi işbirliği Hindistan basınında da geniş yer aldı. 

Theshillongtimes.com haberi işbirliğini şu şekilde sayfasına taşıdı.

 “Hindistan’da ki Meghalaya Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, İstanbul’da ki Üsküdar Üniversitesi ile iyi niyet sözleşmesi imzaladı. İyi niyet sözleşmesi Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve USTM Rektörü Mahbubul Hoque tarafından Üsküdar Üniversitesi Rektörünün İstanbul’da ki ana kampüsündeki ofisinde imzalandı. Törene Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Zelka ve Prof. Dr. Muhsin Konuk, Prof. Dr. Akhtar Siddiqui, New Delhi’den Jamia Milia Islamia, Muslim Üniversitesinden Prof. Dr. Suhail Sabir, Aligarh ve New Delhi’den JNU Prof. Dr. Gous Mashkoor Khan katıldılar.

Üsküdar Üniversitesi ve USTM arasında imzalanan iyi niyet sözleşmesi ortak işbirliği ve anlayışı oluşturmak amacı ile imzalandı. İki üniversite arasında imzalanan anlaşma ve protol ile fakülte üyeleri ve öğrenci değişim programları gerçekleştirmek, ortak bilimsel araştırmalar yapmak, iki ülkenin mevzuatları dâhilinde çift diploma programlarını gerçekleştirmek, akademik araştırma verilerini paylaşmak, ortak bilimsel yayınları, seminerleri, kongreleri, akademik ve kültürel çalışmaları yapmak hedeflenmektedir. İyi niyet sözleşmesi imzalandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerliliği bulunmaktadır ve karar alındığı takdirde bu süre uzatılabilmektedir.”

Theshillongtimes

https://www.theshillongtimes.com/amp/2018/07/10/ustm-signs-mou-with-uskudar-university-istanbul/
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)