Gençlik ve Spor Bakanlığı genç beyinlerin 3 projesine destek veriyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı genç beyinlerin 3 projesine destek veriyor

Üsküdar Üniversitesi Genç Beyinler Akademisi ile kulüp öğrencileri, Gençlik ve Spor Bakanlığı 2018 Yılı Gençlik Projeleri Destek Programı 1. Çağrı Dönemine hazırladıkları 3 proje ile başarılı bulunarak destek almaya hak kazandı.
Koordinatörlüğünü Üsküdar Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Nebiye Yaşar’ın yaptığı Üsküdar’dan Dünyaya Açılan Kapı: “5G” projesi ile Girişim Kulübü başaralı bulundu.

Bu proje ile Üsküdar Üniversitesinde Girişimcilik Kulübü üyelerinin grup liderliğinde kurulacak “Yenilikçi Fikir Atölyesi, Farklılaştıran Kariyer İstasyonu ve Akıl Oyunları-Düşünme Stratejileri Atölyesi” ile 18-24 yaş arasındaki 125 genç kızın yenilikçilik boyutuyla kişisel ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi, potansiyellerini gerçekleştirmelerine imkân sağlanması amaçlanıyor.

Üsküdar’dan Dünyaya Açılan Kapı: “5G” proje ekibinde; Büşra Eren, Betül Zehra Karakuş, Begüm Özkaynak, Firdevs Şirin, Kübra Demirci, Kübra Hasırcı, Özge Gül, Pelin Saraçoğlu, Rabia Yılmaz, Sümeyye Çimen yer alıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı genç beyinlerin 3 projesine destek veriyor 2

Gençlerle iyi oluşa doğru…

Koordinatörlüğünü Ayşegül Şekli’nin gerçekleştirdiği Haydi Tut Elimi Gençlik Kulübü’nün Gençlerle İyi Oluşa Doğru projesi de başarılı bulunan projelerden oldu.

Projenin amacı 19-24 yaş arası Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Çocuk Evleri Sitesinden ayrılan, Haydi Tut Elimi Rehabilitasyon Eğitim ve Yardım Derneği tarafından açılan evlerde kalan genç kızlara yönelik etkinliklerden oluşuyor. Bu etkinlikler genç kızların insani değerlere sahip, bilgi ve özgüven sahibi olmasına, toplumsal hayata aktif katılmasına ve sosyalleşmelerine yönelik hazırlandı.

Proje ekibinde şu öğrenciler yer almaktadır: Betül Gündüz, Beyza Ünsal, Gizem Tan, İkra Demirtaş, Şule Ataş.

Gençlik ve Spor Bakanlığı genç beyinlerin 3 projesine destek veriyor 3

Ergoterapi ile pozitif uyum, pozitif denge

Koordinatörlüğü Ayşe Banu Güngerci’nin yaptığı Ergoterapi ile Pozitif Uyum Pozitif Denge projesi ile Ergoterapi Kulübü başarlı sayılan diğer bir proje oldu.

Projenin amacı, geleceğimizin teminatı, keşfedilmeyi bekleyen en büyük değerlerimizden gençlerin, psiko-sosyal rehabilitasyonu ve toplumsal entegrasyonunu sağlamak, kültür ve sanat bilincini, sadece popüler olandan yola çıkarak değil, kendi geçmişi ve milli kültürüne odaklanarak edinebilmesi; kendi kültürel değerlerimiz, örf ve adetlerimiz, geleneksel sanat dallarımız hakkında doğru bilgiye sahip olabilmesi, ülkesine, tarihine, dolayısıyla geleceğine sahip çıkacak nesillerin yetişmesi için özgüven sahibi, girişimci gençler olarak sosyal hayata katılımlarını sağlamak.

Proje ekibinde yer alan öğrenciler; Ebru Balatekin, Beyza Demir, Ecenaz Akın, Elanur Koç, Fatma Yağmur, İrem İçoğlu, Sena Erarslan, Sena Yıldırım.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)