Prof. Dr. Carl W. Ernst, Tasavvuf Araştırmaları Yaz Okulunda ders verecek

Prof. Dr. Carl W. Ernst, Tasavvuf Araştırmaları Yaz Okulunda ders verecek

İslamofobi ile mücadele konusunda Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en önemli akademisyenlerden Prof. Dr. Carl W. Ernst, Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü Yaz Okulunda dersler vermek üzere Üsküdar Üniversitesi’ne geliyor. Prof. Dr. Ernst 2005 yılında “Hz. Muhammed’in yolunda” isimli kitabı ile “DOST İslâm’a Hizmet Ödülü”ne lâyık görülmüştü. 

Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü, Kerim Vakfının destekleriyle tasavvuf araştırmaları konusunda yoğunlaştırılmış uluslararası bir yaz okulu açıyor. Alanında uzman birçok akademisyenin yer alacağı program, 16-29 Temmuz 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Prof. Dr. Carl W. Ernst, Tasavvuf Araştırmaları Yaz Okulunda ders verecek 2Yaz okulunda ders verecek dünyaca tanınan isimler arasında, günümüz bilim dünyasında Batı kaynaklı İslam araştırmalarının en önde gelen otoritesi kabul edilen Prof. Dr. Carl W. Ernst  de bulunuyor.
Hocası Annemarie Schimmel’in ardından kendinden sonra gelen jenerasyonu o da  akademik anlamda derinden etkilemiş ve İslam üzerine yapılan çalışmaların, Din Araştırmaları Bölümleri altında etkin şekilde konumlandırılmasını sağlamıştır.

Chapel Hill North Carolina Üniversitesi Dini Çalışmalar ve İslam Araştırmaları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Carl W. Ernst, 1950 yılında Los Angeles’ta dünyaya geldi.
İlk kez 1973’te Stanford Üniversitesi’nde dinlerin karşılaştırılması üzerine yaptığı çalışma ile tanınan Prof. Dr. Carl W. Ernst, doktorasını 1981’de Harvard Üniversitesi’nden aldı.
Halen Chapel Hill North Carolina Üniversitesi İslam Araştırmaları Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Ernst, Arapça, Farsça ve Urduca metinleri temel alan araştırmalarında, İslami etütlerde genel ve kritik meseleler, modernite öncesi ve günümüz tasavvufu, Hint-Müslüman kültürü konularını işlemektedir.

DOST İslam’a Hizmet Ödülü’ne layık görüldü

Prof. Dr. Ernst 2005 yılında “Hz. Muhammed’in yolunda” adlı kitabı ile “DOST İslâm’a Hizmet Ödülü”ne lâyık görüldü.
Bu eseri Türkçe’ye çevrilen Prof. Dr. Ernst, 2009 yılında Chapel Hill North Carolina Üniversitesi Din Araştırmaları Bölümü adına TÜRKKAD ile ortaklaşa olarak Ken’an Rifai İslâm Araştırmaları Kürsüsü’nün kuruluşunu gerçekleştirdi.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)