Genç Beyinler Akademisi Samsun’da

Genç Beyinler Akademisi Samsun’da

Üsküdar Üniversitesi Samsun’da Kamu-Üniversite -Yerel Yönetim ve Sanayi İşbirliği  (KUSİ) kapsamımda kadın girişimciliği, genç girişimcilik ve sosyal projelerle ilgili görüşme gerçekleştirdi.

Üsküdar Üniversitesi Kamu-Üniversite İşbirliği (KÜSİ) kapsamında Samsun Valisi, Belediye başkanları ve iş insanlarının katılımı ile bir dizi sosyal ve bilimsel proje için işbirliği yapma olanakları konusunda fikir alışverişi yapıldı.

Samsun valilik makamındaki gerçekleşen görüşmede Vali Osman Kaymak, Samsun ve ilçeleri için sosyal ve ekonomik kalkınmayı destekleyecek projelerin önemine inandığını belirterek kamu ve üniversite işbirliğinin yaratacağı sinerjinin ülke kalkınması için faydalı projeleri dönüşebileceğinin altını çizdi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sefer Arlı ve Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, bölgedeki kadın girişimciliği ve alternatif turizmin önemine değinirken bölgedeki potansiyelden söz etti.

Samsunlu iş kadınları Leyla Üstel ve psikiyatrist Gülay Oğuz ise şehre gönül borcunu ödemek istediklerini belirterek Samsun’a katkı sunacak projelere hizmet etmek istediklerini belirttiler.  
Üsküdar Üniversitesi’nden Genç Beyinler Akademisi Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Nebiye Yaşar ve Doç. Dr. Dinçer Atlı toplantıda “sosyal ve bilimsel projelerin bölge kalkınmasında yaratacağı etkiler üzerine bir sunum gerçekleştirdi.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)