KOSGEB işbirliğinde girişimcilik eğitimlerinin 7.’si başladı

KOSGEB işbirliğinde girişimcilik eğitimlerinin 7.’si başladı

Üsküdar Üniversitesi ve KOSGEB işbirliğinde yapılan “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin”  7.’si başladı. 4 gün sürecek eğitime alanında önemli konuşmacılar ve farklı alanlardan kursiyerler katılıyor.

Ülkemizin kalkınması açısından bireylerin; iş hayatının ve toplumun ihtiyaçlarına göre eğitilmeleri, eğitildikleri mesleklerde istihdam edilmeleri ve kendi mesleki alanlarında girişimci bir ruha sahip olmaları önem taşıyor. Bu ruh ve yeterliliklerle kendi iş alanlarını oluşturmaları ve girişimci olmaları ülke ekonomisi açısından ise daha da önem taşıyor.

KOSGEB işbirliğinde girişimcilik eğitimlerinin 7.’si başladı 2

Üsküdar Üniversitesi, girişimciliği bir seçenek olarak düşünen kişilere, iş planına dayalı iş kurma ve yönetme konusunda eğitimler vermeyi hedefleyen program kapsamında iş fikri, pazar araştırması, iş planı gibi konulardan oluşan uygulamalı girişimcilik eğitimini sunuyor.
Böylece gençlerin hayatında fırsatları görebilme, yeni ve yaratıcı fikirler üretme, fırsatları takip etme becerisini, gerekli kaynakları bulma, yeni bir firma kurma ve işletme, yaratıcı ve eleştirel bir şekilde düşünme yeteneğini de kazanmasını hedefliyor.

Bu eğitimlerde katılımcılara iş fikri geliştirme, pazar araştırması, iş planı, pazarlama planı, proje yönetimi gibi konularda bilgiler verilerek katılımcıların ileride kuracakları işletmelerin başarı oranlarının artırılması hedeflendiğine dikkat çeken Üsküdar Üniversitesi Proje Danışmanı Genç Beyinler Akademisi Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Nebiye Yaşar, eğitimde Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Naci Efe ve Doç. Dr. Dinçer Atlı katılımcılara bilgiler verdiğini söyledi.

KOSGEB işbirliğinde girişimcilik eğitimlerinin 7.’si başladı 3
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)