Tıbbi ve Aromatik öğrencileri Kartepe’de bitkileri inceledi

Tıbbi ve Aromatik öğrencileri Kartepe’de bitkileri incelediÜsküdar Üniversitesi Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı 1. Sınıf öğrencileri Herbaryum Teknikleri uygulama dersi kapsamında Kocaeli Kartepe’de sahada incelemelerde bulundu.

Öğretim üyesi Prof. Dr. Memduh Serin ile gerçekleştirilen ders kapsamında öğrenciler bitkileri yerinde inceledi.

Üsküdar Üniversitesi Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı öğretim üyesi Prof. Dr. Memduh Serin öncülüğündeki gezide öğrenciler derslerini açık havada gerçekleştirdi.

Öğrenciler Kartepe ve çevresindeki bitkileri incelendi.

Aynı zamanda değişik türdeki bitkileri de topladı. Tıbbi ve Aromatik öğrencileri Kartepe’de bitkileri inceledi 2

“Yüksekliğe göre bitki türleri değişir”

Yüksekliğe göre bitki türlerinin değişebileceğini söyleyen Serin, bitki türlerine özellikle ağaçlardan olmak üzere çok sayıda örnek verdi.

Ihlamur ve kestanenin bunlardan bir kaçının olduğunu belirten Serin, bitkilerin yetişme ortamından, işlevlerinden de bahsetti.

Tıbbi ve Aromatik öğrencileri Kartepe’de bitkileri inceledi 3