Yeni Medya ve Gazetecilik öğrencileri tezlerini jüri önünde sundu

Yeni Medya ve Gazetecilik öğrencileri tezlerini jüri önünde sundu

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü son sınıf öğrencileri, Prof. Dr. Süleyman İrvan’ın danışmanlığında hazırladıkları mezuniyet tezlerini üç kişilik jüri önünde sundular.

Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü öğrencileri, Üsküdar Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Süleyman İrvan, Dr. Öğr. Üyesi. Gül Esra Atalay ve Dr. Öğr. Üyesi Özlem Çetin Öztürk’ten oluşan jüri önünde tezlerini başarılı biçimde sundular. Jüri üyelerinin bireysel değerlendirmelerinin ortalamaları öğrencilerin sunum puanları olarak belirlendi. Jüri önünde yirmi iki öğrenci sunum yaptı.

Yeni Medya ve Gazetecilik öğrencileri tezlerini jüri önünde sundu 2

Farklı başlıklarda başarılı tezler

Öğrencilerin tez danışmanlığını yürüten Yeni Medya ve Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, öğrencilerin sosyal medya bağımlılığı, medyada nefret söylemi, siyasetçilerin sosyal medya kullanımı, haktivizm, çocuklarda ekran bağımlılığı, medyada LGBTi temsili, internet gazeteciliğinde etik sorunlar, internet aktivizmi, çevrimiçi oyunlar, veri gazeteciliği, uluslararası medyada Türkiye imajı, youtube videoları ve çocuklar, sosyal medya ve beğenilme arzusu, yeni medya okuryazarlığı, tık odaklı habercilik, yurttaş gazeteciliği, bir gazetecilik yazı türü olarak röportaj, sosyal medya ve gösteri toplumu, yeni medya ve toplumsal hareketler, üçüncü sayfa haberlerinde kadın, telefon bağımlılığı gibi güncel ve önemli konularda çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade etti. Bazı tezlerin yüksek lisans tezleri kalitesinde olduğunu ifade eden Prof. İrvan, “Umarım tezlerine büyük emek sarfeden bu başarılı öğrencilerimiz, öğrenim hayatlarını yüksek lisans ve doktora çalışmalarıyla devam ettirirler” dedi.  

Yeni Medya ve Gazetecilik öğrencileri tezlerini jüri önünde sundu 3
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)