Afrika’yı bir de bizden dinleyin

Afrika’yı bir de bizden dinleyin

Üsküdar Üniversitesi Erasmus ve Uluslararası Öğrenciler Kulübü’nün düzenlediği “Afrika’yı bir de bizden dinleyin” adlı etkinlik Üsküdar Üniversitesi Nermin Tarhan konferans salonunda gerçekleştirildi.
İstiklal marşı, saygı duruşu ve Afrika Birliği marşı ile başlayan etkinlik öğrencilerin, şiir okuması ve şarkı söylemesi ile devam etti. Sonrasında Afrika tanıtım videoları gösterildi.

“Batı Afrika’yı eskiden zorla sömürüyordu artık dolaylı olarak”

Programın ilk konuşmacısı Odyoloji bölümü 1. sınıf öğrencisi Sudi Husseyn sunumunda Afrika hakkında tarihi, etimolojik, coğrafi genel bilgi paylaşımında bulundu.
Emperyalizmin Afrika’daki yüzüne de değinen Husseyn, Batı, Afrika’yı eskiden zorla sömürüyordu artık dolaylı olarak diyerek kahve örneğinden bahsetti.Husseyn kıtada sadece Etiyopya ve Liberya’nın sömürülmemiş olduğuna da dikkat çekti.

Afrika’yı bir de bizden dinleyin 2

 “Afrika medyada doğru yansıtılmıyor”

Afrika’yı bilinenin aksine farklı yönüyle anlatan, okulumuz Adli bilimler 1. Sınıf öğrencisi Abdoul Madjidou Tchadjobo ise, “Afrika denince insanın aklına ilk hastalık, açlık, ölüm, sefalet, eğitimsizlik gibi unsurlar gelmesine karşın Afrika’nın da modern ve büyük şehirleri vardır” diyerek medyada Afrika’nın doğru gösterilmediğine değindi.

Afrika’yı bir de bizden dinleyin 3

“Sizler bizim kardeşimizsiniz”

Kapanış konuşmasını yapan Üsküdar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Direktörlüğü Kulüplerden Sorumlu Yönetici Yardımcısı Sadık Paksoy da, “Bizler sizleri öz kardeşimiz olarak görüyoruz. Her ne kadar ülke ve coğrafyalarımız uzak da olsa biz sizleri çok yakın hissediyoruz, sizler bizdensiniz” dedi.

Konuşmanın ardından moda gösterisi ve dans gösterisiyle renkli anlar yaşandı.

Afrika’yı bir de bizden dinleyin 4

Toplu fotoğrafın çekilmesinin ardından ise program sona erdi.

Afrika’yı bir de bizden dinleyin 5

Haber-Fotoğraf: Ertaç Barlık
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)