Tasavvufu Yaşamak konuşuldu

Tasavvufu Yaşamak konuşuldu

Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü ve Kerim Vakfı tarafından düzenlenen “Tasavvufu Yaşamak” adlı program Üsküdar Üniversitesi Nermin Tarhan konferans salonunda gerçekleştirildi. Programın konuşmacıları Raik Hazinedar, Cemâlnur Sargut ve Ayhan Yücel'di.

Moderatörlüğünü Cangüzel Güner Zülfikar'ın yaptığı programa ilgi yoğundu.

Konukların özgeçmişiyle başlayan program sorularla devam etti.

Geçmişten örneklerle konuşmasına başlayan Ayhan Yücel “Tevhit tasavvuf duygu yüklü insanların işidir. Ülkede mürşit değil mürşidi kâmil sorunu var. Mürşitler dürterler, uyandırırlar” diyerek Hz. Pir'in melamete bakış açısından, Niyazi Mısri'den hikâye ve örnekler verdi.
“İlmi Allah yoktur, Allah'ın ilmi vardır. Müslüman olmak başka bir şey iman etmek başka bir şeydir. Tevhit ne dişi işi ne erkek işi, er kişi işidir. Dini dar değil dindar olmalıyız” diyen Yücel, dualarla konuşmasını bitirdi.

Tasavvufu Yaşamak konuşuldu 2

Allah'ı her molekülünde hissetmediğinde Allah'ı zikretmiş olmazsın 

Güzel ahlak, ilim, dervişlik gibi konular üzerinde konuşan Cemâlnur Sargut “İlim kurmak, ilim yapmak bize düşen görevdir onu yaptık önemli olan güzel ahlak, güzel ahlak ise peygamberin ahlakıyla ahlaklanmaktır.
Etik her ülkede değişir. Ama biz çok şanslıyız Hz. Peygamber evlatları olarak bütün ümmete güzel ahlak anlayışı vardır. Gerçek mürşidi kâmil hiçlikle olur, kendine davet etmez, Allah'a götürür, beklentisi olmayan tebliğ görevi olan kişidir.

Rufailik üç şeydir; kimseye el açmamak, birilerini reddetmemek, mal biriktirmemek. Tarikatlar ayrı ve gayrı gütmezler. Biz hem Hz. Ali'yiz, hem suniyiz hem aleviyiz. Biz hepsiyiz, biziz. Allah'ı her molekülünde hissetmediğinde Allah'ı zikretmiş olmazsınız. Her yerde tecelli eden Allah başka kuvveti kudret yok” dedi.

Sorulara yanıtlar veren Hazinedar "Rufai tarikatı yokluktan zuhur etmiş. Her şey Allah'tandır. Bu kadar insan şuan Allah sevgisiyle o muhabbetle buradayız. Zikir eden kişi hep Allah'la beraberdir. Allah'tan gayrı bir şeyimiz yok. En büyük ibadet zikirdir” dedi. Konuşmaların ardından ilahi dinletisinde gerçekleştirildi.

Konuklara plaket takdimiyle program sona erdi.

Tasavvufu Yaşamak konuşuldu 3

Haber-Fotoğraf: Beyza Bıyıkoğlu
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)