En ölümcül hastalık sepsis Üsküdar’da konuşuldu

En ölümcül hastalık sepsis Üsküdar’da konuşuldu

İstanbul Protein Araştırma Geliştirme ve İnovasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke Kuleli Salonu’nda gerçekleştirdiği sepsis Konferansı’nda konuşmacılar gün boyu sepsis hakkında bilgiler verdi.

En ölümcül hastalık sepsis Üsküdar’da konuşuldu 2

Programın ilk konuşmacısı olan Üsküdar Üniversitesi PROMER Müdürü Doç. Dr. Tunç Çatal PROMER’in kuruluş aşamasından ve hedeflerinden bahsetti.

En ölümcül hastalık sepsis Üsküdar’da konuşuldu 3

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Prof. Dr. Füsun Eroğlu konuşmalarını yaparken sepsisin ne olduğunu ve neden önemli olduğuna vurgu yaptı.

Uzayan yaşamın ve çok fazla antibiyotik kullanımının zararlarına değinen Eroğlu, “Dünyadaki en pahalı ve en fazla öldüren hastalığı sepsistir” ifadelerini kullandı.

En ölümcül hastalık sepsis Üsküdar’da konuşuldu 4

Memorial Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Cem Erdoğan da sepsisin çürüme demek olduğu gibi birtakım açıklayıcı bilgiler verdi ve sepsisin belirli tanı kriterlerini katılımcılara aktardı.


En ölümcül hastalık sepsis Üsküdar’da konuşuldu 5

Ardından kürsüye çıkan Memorial Hastanesi Op. Dr. Güray Batmaz ise sepsis için erken teşhisin önemi ve birtakım tedavi yöntemlerine dikkat çekti.

Acıbadem Üniversitesi Prof. Dr. Uğur Sezerman, başlattıkları PANOGA Psikanaliz Programı hakkında bilgiler verdi.


En ölümcül hastalık sepsis Üsküdar’da konuşuldu 6

Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dr. öğretim üyesi Öğr. Burcu Gürbüz “Sepsis ve Matematik” başlığı altında konuşmasını gerçekleştirdi.

“Matematik bizim için çok önemli, sepsis içinse başta tanınması çok önemli.  Sepsis, vücuttaki herhangi bir enfeksiyona vücudun aşırı tepki vermesi durumu” diyen Gürbüz sepsisin aşamalarına da değindi.

“Aşamaları var, zamanla gitgide artış göstererek ilerliyor, vücuttaki birçok organ hasar görmüş oluyor. En son da vücuttaki tüm organların yok olmasıyla ölüm meydana geliyor. Dünya Sağlık Örgütünün belirttiğine göre dünyada saniyede 3 kişi bu sebepten hayatını kaybediyor” diyen Gürbüz katılımcıların sorularını da yanıtladı.

En ölümcül hastalık sepsis Üsküdar’da konuşuldu 7

Konferansın son konuşmacısı Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dr. öğretim üyesi. R. Murat Demirer’di.

Demirer yoğun bakım hastalarında sepsis değerlendirilmesine çok boyutlu bir yaklaşım başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)