Staj ve iş fırsatları için kariyer günleri

Staj ve iş fırsatları için kariyer günleri

Üsküdar Üniversitesinin, öğrencilerine staj ve istihdam olanakları sunmak amacıyla düzenlediği “Kariyer Günü” etkinliği yoğun ilgi gördü. Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşkede gerçekleştirilen programda on beş farklı kurumun standı yer aldı. Staj ve iş fırsatlarından yararlanmak isteyen öğrenciler, özgeçmiş formlarını doldurup kurum yetkililerine verdi.

Mülakatta yapılan yanlışlar!

Etkinlik kapsamında Üsküdar Üniversitesi Kariyer Merkezinin konferansı gerçekleştirildi. Kariyer Merkezi yönetici yardımcılarından Dilek Güneri ve Gülçin Eren, iş arama süreçlerinin yanı sıra, mülakat konusunda yapılan yanlışlar ve olması gereken doğrular hakkında dikkat edilmesi gerekenlere değindiler.

Staj ve iş fırsatları için kariyer günleri 2

“Ne giyeceğiniz çok önemli”

Gülçin Eren, mülakat öncesi dikkat edilmesi gerekenleri şu şekilde ifade etti: “Mülakat öncesi ne giyeceğiniz çok önemli. Bir gece önceden ayarlarsanız çok daha iyi olur. Çok abartarak gitmeyeceksiniz. Gömlek giyebilirsiniz, saçımıza daha özen göstererek gitmeniz gerekiyor.”

“Ücreti tartışmayın”

Mülakat esnasında önemli noktalara değinen Dilek Güneri ise, şu önerilerde bulundu:
“Kendinize güvenmeniz gerekiyor, heyecanlansanız bile bunu bastırmanız gerekiyor. Dürüst cevaplar verin, daha önce araştırma yapıp o pozisyon hakkında bilgi sahibi olduğunuzu belli edin ve işe alım uzmanı ile ücreti tartışmayın. Zaten sizi uygun gördüklerinde daha sonraki görüşmelerde bunu sunacaklardır. Ondan sonra bunu konuşabilirsiniz. Ama ilk görüşmede ücret konuşmamanızı tavsiye ediyorum” dedi.

Bıkmadan kendini geliştirmek

Herkesin sürekli bir yarış halinde olduğunu vurgulayan Güneri, işsiz kaldığımız süreçlerde bıkmadan kendimizi geliştirebileceğimizi, eksik yanlarımızın olduğunu düşündüğümüz alanda sertifika programına katılmamızı ve İngilizcemizi geliştirmemiz gerektiğini söyledi. Çünkü bir şeyi ertelediğimizde yıllar sonra karşımıza daha büyük bir problem olarak çıkabileceğini söyledi.

Staj ve iş fırsatları için kariyer günleri 3

Kariyer Merkezi yönetici yardımcılarının mülakat süreçleri hakkındaki konferansı ardından “Eğlence Mühendisleri İle Mülakat Teknikleri” konulu tiyatro gösterisi düzenlendi.
Sevilen tiyatrocular İlker Elibol ve Orçun Kaptan’ın mülakat tekniklerini eğlenceli ve eğitici bir şekilde sunmaları öğrenciler tarafından ilgiyle seyredildi.
Etkinlik, soru cevap sonrasında sona erdi.


Haber-Fotoğraf: Merve Nur Cengiz
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)