Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencileri Üsküdar Üniversitesini ziyaret etti

Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencileri Üsküdar Üniversitesini ziyaret etti

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Yönetimi bölümü akademisyen ve öğrencileri Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşkesini ziyaret etti. Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur öğrencilere önemli tavsiyelerde bulunurken günümüzde 40 bin yöneticiye ihtiyaç olduğunu belirtti.

“Sektörü yönlendiren kişiler derslere katılıyor”

Prof. Dr. Haydar Sur, Sağlık Yönetimi bölümü öğrencilerine meslek hayatından önce tecrübe kazanmanın çok önemli olduğunu söyledi. Sur; “sektöre yön veren kişiler derslere iştirak ediyor, Üsküdar Üniversitesi bu yönüyle avantajlı” diye belirtti.

“40 bin yöneticiye ihtiyaç var!”

Yönetici açığının olduğunu vurgulayan Sur; “Bugün ki ihtiyaçlara göre çeşitli alanlarda 40 bin yöneticiye ihtiyaç var. Mezun olanlar ne yapıyor araştırmak lazım!” şeklinde konuştu.

“Yabancı dil mutlaka öğrenilmeli”

Prof. Dr. Haydar Sur Sağlık Yönetimi öğrencilerine yabancı dili öğrenmelerinin gerekli olduğunu söyledi. Yabancı dilin bu işin temeli olduğunu aktaran Sur; “Hayatta hedefiniz büyük olsun, çekirge gibi oradan oraya zıplayarak yaşamayın ve mutlaka yabancı dil öğrenin” dedi.

“Afrin’ de sağlık sistemi kurmak istiyorum”

Sur; “Afrin’de düzenli işleyen bir sağlık sistemi yok. Ben savaştan çıkmış bir toplumun sağlık sistemini kurarak sevaba girmek istiyorum” dedi.
Sur, geçici görevle giden doktorlarla düzen sağlanamayacağını, oraya mutlaka bir sistem kurulması gerektiğini vurguladı. “Afrin’e sağlık sistemi kurmak ismimin yanına bir yıldız ekler” şeklinde paylaşımlarda bulundu.

“Şansın adaleti vardır”

Öğrencilerden her zaman hazır olmalarını isteyen Sur, “Şansın adaleti vardır, herkesin bir gün mutlaka kapısını çalacak. O kapıyı duyarsın veya duymazsın ancak daima hazır olmalısın” diye belirtti.

Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencileri Üsküdar Üniversitesini ziyaret etti 2

Haber-Fotoğraf: Ahmet Zeren
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)