Üsküdar Üniversitesinde “İyi İnsan Olmak” konuşuldu

Üsküdar Üniversitesinde “İyi İnsan Olmak” konuşuldu

Üsküdar Üniversitesi Sosyoloji, Felsefe ve Psikoloji Kulübü’nün düzenlediği “Görüyorsam, Duyuyorsam, Sorumluyum” adlı konferans Ayhan Songar konferans salonunda gerçekleşti.

Bugün iyi olmak için ne yaptım!

Konferansın açılış konuşmasını yapan Dr. Öğr. Üyesi Ayşenur Kurtoğlu, iyi olmanın insanın kendi içinde de sağlıklı bir şey olduğunu belirtip, kendimize “bugün iyi olmak için ne yaptım” sorusunu sormamız gerektiğine değindi.
Kurtoğlu, “Biz insanlar idrak sahibi varlıklarız ve insan oluyorsak iyi insan olmak nedir bunu düşünmeliyiz” diyerek dünyayı da bunun gibi şeylerin kurtaracağını belirtti.


Üsküdar Üniversitesinde “İyi İnsan Olmak” konuşuldu 2

“İyiliği kendimiz için de yaparız”

Konuşmacılardan Öğr.Yrd. Nöropsikolog Şehadet Ekmen de, iyi insan olmak için empati ve sempati kavramlarının altını çizdi. Mülteci kamplarında Suriyelilerle yaptıkları yardımlardan da tecrübelerini paylaşan Ekmen “Yaptığımız her iyilik içimizdeki bir boşluğu doldurmak içindir yani iyiliği kendimiz için de yaparız” dedi.

Üsküdar Üniversitesinde “İyi İnsan Olmak” konuşuldu 3

Ben kimim ve buraya neden geldim?
 
Konuşmasına “İnsanın temelde iki sorusu vardır: “Ben kimim ve buraya neden geldim? Bunun yanıtını verebilen mutlu insandır” diyen Deliler Kahvehanesi kurucusu Ali Denizci ise konuşmasında kurumlar ve kendi hayatı üzerinden anlattıklarıyla iyilik konusunda önemli paylaşımlarda bulundu.

Kurumlarının ilk olarak Unkapanı’nın da kendi deyimiyle “köpek bağlasan durmaz” denilecek derecede kötü durum da bir mahallede ve binada işlevine başladığını belirten Denizci “ilk başladığımızda 30 kadar aileye yardım ediyorduk.
Daha sonra 150’ye çıktı ve sonraki zamanlar da gittikçe daha da tanındı. Geçen sene 16 milyon TL’nin üzerinde bağış yapmışız” dedi. Tüm gelirlerinin hayırseverlerden geldiğini de belirtip her konuda ihtiyacı olan insanlara yardım ettiklerini de sözlerine ekledi.
Denizci, aslında oldukça zengin bir aileden gelmesine rağmen manevi bir boşluğa düştüğü bir süre ateizmi benimsediği ve en sonunda sokaklarda yaşayamaya başladığını söyledi. Hatta içinde yatak olan bir mezarda yaşadığını ve o süre boyunca hayatın anlamına dair düşünmeye devam edip yaşadığı çeşitli olaylar neticesinde de İslam’a yöneldiğini vurguladı. Bağımlısı olduğu alkolü ise 29 kez hastaneye yatarak tam olarak tedavi olduğunu anlattı.

“Bu toprakların insanları çok merhametli”

Mutluluk ve huzurun paylaşmaktan geldiğini belirttin Denizci “Eğer hayalleriniz maddi şeylerden ibaret ise büyümemişsiniz demektir. Tabi ki de okumalı ve para kazanmalısınız ama bunlar kalbinizde olmamalı” dedi.
Bu toprakların insanlarının merhametli olduğundan da bahseden Denizci “yıllarca sokakta kaldım ama bir gün bile aç kalmadım, dünyanın çoğu ülkesine gittim. Nereye giderseniz gidin yurtdışında, insanlar muhakkak bir karşılık bekler ama bu topraklarda dini, ırkı ne olursa olsun insanlar eli açık ve paylaşımcı” dedi.

Katılımlarından dolayı konuşmacılara Üsküdar Üniversitesi hatıra ormanına  adına dikilmiş fidan belgesi takdim edildi. Toplu fotoğrafın çekilmesinin ardından program sona erdi.

Üsküdar Üniversitesinde “İyi İnsan Olmak” konuşuldu 4
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)