ÜÜ Radyo’da Emre Tilev spor gündemini değerlendirdi

ÜÜ Radyo’da Emre Tilev spor gündemini değerlendirdiÜsküdar Üniversitesi radyosunda yep yeni bir program başladı. Emrah Korkunç ve Dağhan Rasim Işık ile “Spor Ötesi” programının ilk konuğu spor spikeri Emre Tilev oldu. TFF’nin Fenerbahçe Beşiktaş maçı kararını değerlendiren Tilev, çok hızlı bir şekilde TFF seçim statüsünün değişmesi gerektiğini söyledi. Türkiye liginde Başakşehir’in takımlar arasından sıyrılarak şampiyon olacağını da belirten Tilev, spor dünyasına ilişkin çok çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Programda Fenerbahçe ile Beşiktaş takımları arasında Ülker Stadı'nda 19 Nisan'da yapılan ancak hakem Mete Kalkavan tarafından 57. dakikada skor 0-0'ken tatil edilen derbiyle ilgili Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu’nun verdiği karar konuşuldu.

“Kararı okumak için futbol mühendisi olmaya gerek yok”

Dağhan Rasim Işık’ın konuyla ilgili sorusu üzerine Türkiye Futbol Federasyon’unun aldığı karar ortada bir karar diyen Tilev şunları söyledi; “Eğer tersine bir karar alsaydı yani Beşiktaş bu maçta 3-0 galip kararını vermiş olsaydı, Fenerbahçe cemiyeti çok büyük tepkiler verebilirdi. Eğer Fenerbahçe bu maçı 3-0 kazanacak olsaydı, Beşiktaş boşu boşuna soyunma odasına gitti değerlendirmesini yapsaydı, çok daha farklı tepkiler verirdi. Kararı okumak için bir futbol mühendisi olmaya gerek yok ama şunu çok net görebiliyorsunuz; bir, TFF dedi ki benim hakemim haklı. Neden haklı çünkü ben bu maçı 57. dakika itibaren yeniden oynanmasını istiyorum. Hakem, yere Şenol Güneş düştüğü için gitti, maçı tatil etti, tatilin nedeni buydu dedi. Ama diğer taraftan da şöyle de okuyabilirsiniz bu kararı. TFF, benim hakemim haksızdı çünkü ben maçı 57. Dakika oynatma kararı alıyorum ki bu karar sayesinde ben mücadelenin hakeminin vermiş olduğu kararın doğru olmadığı fikrindeyim. İki şekilde de okuyabilirsiniz. Diğer taraftan iki cepheden baktığımızda Beşiktaş’ın bugün divan kurulu vardı biliyorsunuz, divan maça çıkmama kararı aldı. Yani Fenerbahçe’yle 3 Mayıs da oynanacak mücadeleye çıkmayın dedi. Kesin kararı Beşiktaş Yönetimi verecek” şeklinde konuştu.

ÜÜ Radyo’da Emre Tilev spor gündemini değerlendirdi 2“Futbol sahada oynanan bir oyun”

Futbolun sahada oynanan bir oyun olduğunu ve Beşiktaş’ın sahaya çıkmamasının doğru olmadığını belirten Tilev, “Şimdi, torpillik bir ortam başlamış oldu, eğer Beşiktaş maça çıkmazsa hangi cezayla karşı karşıya kalacak? TFF’nin elinde saatli bir bomba vardı ve TFF bu bombanın patlamaması için bombayı böyle ortaya attı bıraktı. Bombanın fitili hala yanıyor ve bu yanan fitile birileri elini uzatacak ve elinin yanma pahasına söndürecek mi? Yoksa bir bomba yetmez yanına bir tane daha bomba atalım hep beraber patlayalım mı? Diyecek bunu zaman gösterecek” diye belirtti.

Ne şiş yansın ne kebap”

Türkiye’de çok hızlı bir şekilde TFF seçim statüsünün değişmesi gerektiğini vurgulayan Tilev, “Türkiye Futbol Federasyonu’nda ki her bireyin çok zeki ve çok akıllı olduğuna artık eminim, yani ne şiş yansın ne kebap yansın. Nasıl bir karar. Ben TFF çalışanı olsaydım, mesela Yıldırım Demirören olsaydım aynı kararı alırdım. Ben ne yapabilirim ki. Çünkü Türkiye’de futbolun seçim yapısı yanlış zaten sorun burada. Sen şimdi futbolun içerisinde ki delegelerle seçiyorsun, eski futbolcularla 3 tane adamı alıyorsun. Gazeteci yok. O sistemin içerisinde futbolun dinamikleri yok, kulüpler var. Kulüpler istedikleri adamı seçtirtiyorlar” dedi.

“Şampiyon kim olur”

Türkiye liginde şampiyon kim olur soruna Tilev, “Başakşehir diğer takımlar arasından sıyrılarak şampiyon olur, Galatasaray ikinci, Beşiktaş ise üçüncü olarak ligi bitirir” şeklinde cevap verdi.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)