Uzaktan kumandalı sualtı araç yarışması sonuçlandı

MATE ROV Türkiye diye bilinen uzaktan kumandalı sualtı araç yarışması Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa kampüsünde gerçekleştirildi.

Sponsorluğunu Üsküdar Üniversitesi, EngTechs Ltd. (Türkiye), Marinetech (USA), Makine İhracatçıları Birliği (MAİB), Türkiye’nin Makinecileri, DEPARK, DETTO ve YTU Technopark yaptığı etkinlik iki gün sürdü.

Bölge Koordinatörü ve Operasyon Direktörlüğünü Üsküdar Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Dr. Ihab Elaff’ın yaptığı yarışmada dereceye girenler ödüllerini aldı.

Üniversite araştırmacı kategorisinde İstanbul Teknik Üniversitesi ROV takımı birinci olurken, İstanbul Gedik Üniversitesi Gedik ROV takımı ikinci, Yıldız Teknik Üniversitesi İEEE YTU takımı üçüncü oldu.
Karadeniz Teknik Üniversitesi KTU CREATINY ROV takımı dördüncü,  Başkent Üniversitesi PARSY ROV takımı beşinci, Yıldız Teknik Üniversitesi YTU GEMDEK ROV takımı altıncı, Piri Reis Üniversitesi PIROV takımı da yedinci oldu.

Lise kategorisinde Alev Lisesi ALEV ROBOTİCS birinci olurken Birikim Okulları’ndan Birikim takımı ikinci oldu.

İzci kategorisi ilkokul kategorisinde ise EngTechs / Tamer Özyurt Kudüs takımı birinci oldu.

Dereceye girenler ödülleri verildikten sonra toplu fotoğrafın çekilmesi ile program sona erdi.

Uzaktan kumandalı sualtı araç yarışması sonuçlandı 2