Değişim hızımıza tek dünya yetmiyor!

Değişim hızımıza tek dünya yetmiyor!

Üsküdar Üniversitesi Sosyoloji Kulübünün düzenlediği “Sosyal Girişimcilik” adlı etkinliğin konuğu Soysal Girişimcilik Uzmanı Gülçin Kaya İnceiplik’ti.
İnceiplik, girişimcilik örnekleri, stajlar ve burslar hakkında bilgi paylaşımında bulundu.
Başarılı girişimcilerin özellikleri azimli, tutkulu, riski yönetebilen, alışılmışın dışına çıkabilen insanlardır diyen İnceiplik “Aslında baktığımızda 37 ayrı tanım var sosyal girişimcilik için ancak ortak bir noktadan baktığımız zaman denir ki, sosyal girişimcinin temel misyonu, sosyal problemlere, toplumsal sorunlara sosyal fayda sağlamaktır. İki tane başarı ölçütü vardır. Birincisi sosyal değer, ikincisi ise değişim oluşturmaktır” diye konuştu.

1 milyardan fazla insan açlık sınırında

“Bugün ki değişim hızımızla gidersek 3 tane daha dünyaya ihtiyacımız olacak. 1 milyardan fazla insan açlık sınırında. Yılda 18 milyon insan açlıktan ölüyor.
Yani biz şuan burada konuştuğumuz her 5 saniyede bir 1 çocuk ölüyor.
En zengin 85 kişinin malvarlığı en yoksul 3.5 milyar insana eşittir. Sizce bu durumda eşitlikten bahsedebilir miyiz?
İşte bu durumda sosyal girişimciliğe ihtiyacımız var” diyen İnceiplik konuklara girişimcilerin bu faaliyetlere başlama aşamalarını, planlamalarını, hedeflerini içeren kısa videolar izletti.
“Sosyal girişimciler sorunları konuşarak başlıyorlar. Sosyal girişim sosyal sorunların çözümü için kurulur. Daha iyi bir dünya için çalışır” diyen Kaya İnceiplik konukların sorularını da cevapladı.

Değişim hızımıza tek dünya yetmiyor! 2

Katılımlarından dolayı Gülçin Kaya İnceiplik’e takdim plaketi verildi.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)